Kayseri'de Tatil Yarın Başlıyor

Kayseri'de tatil yarın başlayıp 2 Eylül'de son bulacak. Bu süreçte bazı davalar ertelenecek, sadece acil nitelik taşıyan ve tutuklu sanıkların davalarına bakılacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

TAKİP ET

Kayseri'de adli tatil yarın başlayıp 2 Eylül'de sona erecek. Bu süre zarfında, bazı davalar ertelenecek ve yalnızca acil nitelik taşıyan davalar ile tutuklu sanıkların davalarına bakılacak. Adliyelerde nöbetçi mahkemeler görev yapacak ve adli hizmetler, sınırlı ölçüde devam edecek.

Nöbetçi Heyetler Görevde Olacak

Adli tatil boyunca Danıştay ve Yargıtay gibi yüksek yargı organlarında da nöbetçi heyetler görev yapacak. Danıştay'daki nöbetçi heyet, sadece ‘yürütmenin durdurulması' taleplerini karara bağlayacak. Yargıtay'da ise ceza ve hukuk daireleri nöbetçi olarak çalışacak ve tutuklu sanıklarla ilgili dosyalara bakacak.

Ertelenen davalar görülecek

Yeni adli yıl, 2 Eylül'de Yargıtay'da düzenlenecek törenle başlayacak ve adalet hizmetleri tam kapasiteyle yeniden devam edecek. Bu süreçte ertelenen davalar yeniden görülmeye başlanacak ve yargı süreci hız kazanacak. Adli tatil, yargı çalışanlarının dinlenmesi ve yeni adli yıl için hazırlık yapmaları açısından büyük önem taşıyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme