Kayseri'de tek tek satılıyor – Kayserili iş insanları sadece izliyor…

TMSF tarafından satışa çıkarılan Erciyes Anadolu Holding'in şirketleri teker teker ihaleye çıkıyor. Kayserili iş insanlarının bu süreçte şirketlerin satış ihalelerine neden talip olmadıkları merak ediliyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Türkiye devlerinden Kayseri'nin gözde şirketi Erciyes Anadolu Holding satılıyor. Holding'in şirketleri teker teker ihaleye çıkarken Kayserililer şirketlerin yabancılara gitmesine tepki gösteriyor. Kayserili iş insanları ise bu süreçte satış ihalelerini sadece izlemekle yetiniyor.

Şirket bünyesinde faaliyet gösteren Erciyes Anadolu Holding'in önemli şirketlerinden Doqu Home, Egeli 100 iş insanının bir araya gelerek kurduğu Anadolu Güçbirliği Holding'e 455 milyon TL'ye satıldı.

Şirket, TMSF tarafından 8 Mart'ta ihale yoluyla satışa sunulmuştu. TMSF fon kurulu ve Rekabet Kurumu tarafından onaylanan satışta, Anadolu Güç Birliği Holding Anonim Şirketi bedeli peşin olarak ödedi.

Mobilya kenti Kayseri'de Doqu Home'a talip olacak bir konsorsiyum veya ortak teşebbüssün neden oluşmadığı merak ediliyor.

Ağlayanın malı gözüyle mi bakılıyor?

Dev tekstil şirketi Doqu Home 1957 yılında Boydak Holding olarak kurulan ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrası TMSF'ye devredilen holdingin bünyesinde 2019 yılında 30 milyon TL yatırımla kurulmuştu.

ÖZEL HABER
Yorumlar 12
Hüseyin 05 Eylül 2024 06:05

Kayserili iş adamları asgari ücrete işçiyi somurmeyi sever. Bu işyerinde asgari ücret üzeri uygulandığı için işlerine gelmemistir.

Lütfiye Berber 05 Eylül 2024 01:21

Haberdeki değerlendirmelerden biri olan"sğlayanin maluna gulen iflah olmaz" görüşünden hareketle satın almiyorlardir.Ben şahsen bu görüşteyim.

Yaşlı adam 04 Eylül 2024 23:02

Demekki Kayserili iş adamlarıda İstanbul un tadını aldı kendi memleketlerine bakmıyor

Ahmet Solak 04 Eylül 2024 08:02

Yabancı kim Türkiye insanı değil mi,Gayserinin yillisi zihniyetini bırakın artık,öyle diye diye Kayseri'ye dış yatırımlar büyük yatırımlar gelmez, Kayserinin zenginleride Kayseri ye gelmez.O kadar kalbur üstü holding varsa Kayserili var mı bi tane yatırımı,Sabancı var mı,Anadolu var mı, Has var mı.........hangisi var.

Kayserii 03 Eylül 2024 23:19

Kayserili iş adamları işini bilir. Fakire fukaraya yardım işleriyle uğraşıyorlar sanırım. Para para para

Vatansever 03 Eylül 2024 19:42

Oğuz ünlü özellikle mi kasten mi bilerek mi akepe diyorsunuz AK PARTİ kadar başınıza taş düşsün kininizi bir partinin isminden çıkartmaya çalışmak nedir yaaa

Oguz Ünlü 03 Eylül 2024 10:43

Akp i desteklemeye devam edin daha cok büyük hedefleri var.Yakinda erciyes dagini yabancilar alir ,pastirmayi da afgan arap pastirmasi olarak aliriz. Durmak yok devaam

Ahmet 02 Eylül 2024 22:12

Sıkıntı şu olabilir satın alan firma ileride fabrikayı kapatarak yatırımını kendi memleketine taşıyabilir. Bu tür ihalelerde gördük ki genelde sadece arsa fiyatına satışlar yapılıyor.

Demir kartal 02 Eylül 2024 19:16

Ülkenin bütün belediyeleri birleşip ne kadar Suriyeli-Afganların açtıgı kaçak dükkanları kapatmaları lazım, özellikle kayseri kayıtsız tabelasız dükkanlarla doldu, bunu haber yapın biraz, hem satın alan yabancı degil bu ülkenin insanı, önemli olan yabancıya kaptırmamak

Demir kartal 02 Eylül 2024 19:13

Paran varsa sen al haberi yapan şahıs, bu söylemlerin hep ırkçı söylemler, yabancı almıyo bu ülkenin insanı alıyor, adamlar belki yeterli kâr görmedi girmek istemedi, belki parası yok, belki parasını ona harcamak istemiyor, etrafın suriyeli afganlı dolmuş senin yaptıgın habere bak, kayıtsız bir sürü arap dükkanı var onları haber yap

Fatma 02 Eylül 2024 14:36

Satın alanların kimler olduğu önemli!?

Emmi 02 Eylül 2024 12:24

parası olan alıyor onlar da parası olsa hiç durur mu parabasan bir firma Bir de bu zamanda elindeki nakite bir yerlere bağlamak çok mantıklı değil o kadar firma kapanıyorken,

Bakmadan Geçme