Kayseri'de Tüm Ulaşım Kartları İptal

Kayseri toplu taşımada yepyeni bir döneme geçmeye hazırlanıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Kayseri toplu taşımada yepyeni bir döneme geçmeye hazırlanıyor. Tüm Türkiye'de toplu taşımada tek kart dönemine geçilmesi konusu uzun süredir konuşuluyordu. Tüm şehirlerde ayrı kart kullanımının seyahat eden kişileri zor duruma düşürmesi üzerine, yetkililerden tek kart dönemine geçilmesini talep eden vatandaşların sesi en sonunda yetkililer tarafından duyuldu.

Konuyla ilgili bilgiler veren PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten, bu projenin önemli bir ihtiyaç olduğunu ve bu entegrasyon sonunda yaşanan tüm sıkıntıların çözüleceğini ifade etti.
Türkiye Kart Projesi ile 2024 yılı sonunda ülkenin yüzde 50'sinden fazlasını kapsamayı hedeflediklerini belirten Gülten, bir sonraki yıl ise ülkenin tamamında bu sistemin uygulanacağını vurguladı.

Kartlar Artık Entegre Edilecek

Türkiye Kart'ın, toplu taşıma kartlarını birbiriyle entegre eden bir sistem olduğunu açıklayan Gülten, bu proje ile vatandaşların gittikleri her şehir için ayrı bir kart kullanımı zorunluluğu ortadan kalkmış olacak dedi.

Tüm Türkiye'yi Kapsayacak

Projenin sadece bir toplu taşıma kartı olmadığını belirten Gülten, belediyelerin kendi kartlarını çıkarmaya devam edeceklerini ve entegrasyon sürecinde önemli bir rol oynadıklarını ifade etti.
Hakan Gülten, kredi kartlarına da Türkiye Kart özelliği eklenebileceğini ve bu projenin dünyada eşi benzeri olmayan bir teknoloji olduğunu sözlerine ekledi.

Kullanımdaki Kartların Süresi Belirleniyor

Türkiye Kart ekosisteminin kare kod ve cep telefonuyla ödemeleri de desteklediğini ekleyen PTT AŞ Genel Müdürü Gülten, mevcut kartların yerine Türkiye Kart'ın kullanılmasının yaygınlaşacağını, ilerleyen süreçlerde diğer kartların da bu entegrasyonun ardından kullanımdan kalkmasını beklendiklerini açıkladı.

ÖZEL HABER
Yorumlar 11
Avşar 22 Mart 2024 00:14

Karta ekstra 50 TL verdik onlar nolacak peki boşuna verdik elimizdeki karları yapsalar olmuyor mu ekstra kart parası verecez desene

RECEP FINDIK 21 Mart 2024 22:11

Ücretsiz ulaşım yaşlılara değil, öğrencilere uygulanmalı. Ayrıca yaşlılarda suistimal çok oluyor.

Atakan 21 Mart 2024 20:32

Şehir şehir geziyoz ya tek kart olması çok gerekliydi ama yersen

Yunus ibiş 21 Mart 2024 19:44

Yaşlılara kafayı taktınız. Tamam yaşlı vatandaşlar yanlış saatlerde gezme tozmaya gidince mağduriyetler yaşanıyor, günün yoğun saatlerinde binenlere ücretli olması lazım 07:30-10:00 ve 16:30- 18:00 gibi diğer yandan EMEK li olmasından dolayı en azından saygı duyulması lazım, bütün şehirlerde kullanım olması çok yerinde bir uygulama olur

Esamel 21 Mart 2024 16:21

Yaşlılar kaç kez biniyorki onlarada olsun tmm ama asıl ucretsiz olması gereken öğrenciler gibi düşünüyorum,sene başında uygun bir ücretle öğrenci kartı çıkartılmalı yıl boyunca o kart ile ulaşım aracı kullanmalilar.

Murat 21 Mart 2024 15:50

Tabi para kazanmak için milletin kartlarını iptal ederler milletin toplu taşıma kartları ile ne işleri var biz parayı sokaktanmı topluyoruz

Hayal 21 Mart 2024 13:57

Doğru ve güzel bir adım hiç değilse başka gittiğimiz illerde ulaşım kartı arama derdine dusmeyiz

Fatma Han 21 Mart 2024 12:33

Yaşlıların kartları insan hakkı ve vefa borcu gereğidir tüm Dünyada da böyledir bunu çok görmemiz ilginç bir gün sizde bu gruba girebilirsiniz Allah izin verirse?

Türkan Küçükkaraca 21 Mart 2024 12:31

65 yaş uygulaması mı çok geldi size yıllarımızı devletimize hizmet için harcadık, zaten yarısı evden bile çıkamıyor, biz neden verilen hakları kendimiz yok etmeye çalışırız

REMZI CAKMAK 21 Mart 2024 11:39

COKDOGRU HABER

Ramazan MERCAN 21 Mart 2024 08:59

65 YAŞ ÜSTÜNE BEDAVA YAPACAĞINIZA, ONLAR İNDİRİMLİ KART KULLANSINLAR, ÖĞRENCİLERE ULAŞIMI GÜNLÜK 2 BİNİŞ İLE SINIRLANDIRARAK BEDAVA YAPINDA DERDİNİZİN OY DEĞİL HİZMET OLDUĞUNA İNANALIM????

Bakmadan Geçme