Kayseri'de ücretsiz aktarma iptal oldu, vatandaş ne düşünüyor?

Kayseri'de yapılan ulaşım zammın ardından 80 dakika içerisindeki ücretsiz aktarma imkanı kaldırıldı. Biz de Anadolu Haber olarak vatandaşlara bu konu hakkında ne düşündüklerini sorduk.

Youtube Kanalı
Abone Ol
TAKİP ET

Kayseri'de yapılan ulaşım zammın ardından 80 dakika içerisindeki ücretsiz aktarma imkanı kaldırıldı. Aktarma süresi 80 dakikadan 60 dakikaya düşürülürken aktarma ücreti tam ve öğretmen kartları için 5 TL, öğrenci kartları için 2.75 TL olarak belirlendi. Biz de Anadolu Haber olarak vatandaşlara bu konu hakkında ne düşündüklerini sorduk.

İşte cevaplar;

Bir vatandaş, ulaşıma gelen zamma karşı özellikle aktarma hakkının kaldırılmasını eleştirerek; ‘Bu kadar zamma karşı aktarma hakkının da olması lazım. Aktarma insanların işine yarıyordu. Bu zam yapılalı bir sene bile olmadı. Bu neyin zammı? Asgari ücretli öldü zaten' diye konuştu.

‘Otobüs çok kalabalık oluyor'

Kayseri'deki tramvay sisteminin iyi olduğunu ancak otobüslerdeki yoğunluğun büyük bir sorun olduğunu belirten bir vatandaş; ‘Kayseri'de tramvay güzel ancak otobüsler çok kalabalık oluyor. Yeni fiyatları fazla buluyorum. Şu an 12,5 veya 15 TL olabilirdi' ifadelerini kullandı.

‘Daha uygun fiyatlı yerler var'

Başka bir vatandaş, artan toplu taşıma maliyetlerinin özellikle dar gelirli kesim için büyük bir yük oluşturduğunu vurgulayarak şöyle dedi; ‘Zaten asgari ücrete herhangi bir zam yapılmadı. Bu yapılan ekstra zamlar insanların üstünde yük. Diğer belediyelere baktığımız zaman daha uygun fiyatlı yerler var.'

‘Zamların altından kalkamaz olduk'

Artan fiyatların günlük yaşantıyı olumsuz etkilediğini söyleyen başka bir vatandaş; ‘Sadece ulaşıma değil. Birçok kaleme zam geldi. Zamların altından kalkamaz olduk. Yeni zamlar hiç iyi değil' ifadelerini kullandı.

Enflasyona emekliyi ezdirdiler'

Kayseri'de toplu taşıma sistemindeki değişiklikler ve aktarma ücretlerine yapılan zamların emeklileri kötü etkilediğinin altını çizen bir vatandaş; ‘Ücretsiz aktarmanın iptal olması iyi olmadı. Çünkü emeklilerin maaşı 12 bin 500 TL aktarma 5 TL oldu. Enflasyona emekliyi ezdirdiler' dedi.

ÖZEL HABER
Yorumlar 1
Kerem 01 Ekim 2024 19:19

Akpnin 23 yıldır kalesi olanlara göre sorun olmaz.

Bakmadan Geçme