Kayseri'de uçuşlar süresiz iptal edildi

Orta Doğu'da yaşanan gerilim, nedeniyle Kayseri'den 3 ülkeye uçuşlar iptal edildi. Ayrıca Orta Doğu bölgesine yapılması planlanan 20 uçak, İstanbul Havalimanı'na zorunlu iniş yaptı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

TAKİP ET

İran'ın İsrail'e gerçekleştirdiği saldırılar ve hava sahalarının kapanması sebebiyle Kayseri'den İran, Irak ve Ürdün'e yapılacak hava yolu seferlerinin iptal edildi. Bu iptallerin, Orta Doğu'daki mevcut güvenlik endişeleri ve yakıt problemleri ile ilişkili olduğu açıklandı.

İran - İsrail çatışması hava trafiğini felç etti

Son günlerde İran ile İsrail arasındaki gerilim tırmanırken, İsrail'e yönelik hava saldırılarının ardından İran hava sahasının kapanması bu durumu tetikledi. Bu gerilim neticesinde, başta Türkiye olmak üzere, birçok uluslararası havayolu şirketi güvenlik nedeniyle uçuşlarını iptal etti. İran hava sahasının kapalı olması, Orta Doğu'ya uçan uçakların rotalarında büyük değişikliklere neden oldu.

Uçaklar Türkiye'ye sığındı

Orta Doğu'dan kalkıp Türkiye üzerinden geçiş yapan uçaklar da bu durumdan olumsuz etkilendi. Yakıt kritiğine giren yabancı havayolu şirketlerine ait uçaklar, Türkiye'deki havalimanlarına yönlendirilmek zorunda kaldı. Özellikle İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı, bu kriz döneminde en çok tercih edilen acil iniş noktaları oldu.
Kayseri'den İran, Irak ve Ürdün gibi Orta Doğu ülkelerine doğrudan uçuş imkanı bulunmuyor. Bu ülkelere seyahat etmek isteyen yolcular, İstanbul'dan üzerinden aktarmalı uçuşlar yapmak zorunda kalıyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme