Kayseri'de ulaşım zamlandı - 5 bin TL destek geldi: Hemen başvurun!

Kayseri'de ulaşım kartları zamlanırken şehirlerarası seyahat etmek de lüks oldu. Bu duruma vatandaşların ve özellikle öğrencilerin tepkisi de büyük oldu. Ancak yetkililer artan maliyetler nedeniyle zam geldiğini açıkladı. Peki 5 bin TL destek nedir? Nasıl başvurulur? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Yeni akademik eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte artan maliyetler öğrencileri düşündürüyor. Özellike hemen hemen her şehirde ulaşım kartları zamlanırken Kayseri'de bu zamlardan nasibini aldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da ulaşım için 5 bin TL destek verileceğini duyurdu. Üniversite öğrencileri nasıl başvuru yapacağını merak ediyor.

Son dönemde artan okul maliyetleri zamlı ulaşım kartları, ev kiraları derken öğrenciler kara kara düşünüyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da ulaşıma destek olmak amacıyla üniversite öğrencilerine 5 bin TL nakdi destek sağlayacağını ve başvuruların başladığını duyurdu.

Ulaşım desteği ile ailesinden farklı bir ilde eğitim gören ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencilerinin şehrilerarası ulaşım giderlerine destek olmak hedeflendi.

Uygulamaya göre öğrencilere birinci dönem 2 bin 500, ikinci dönem 2 bin 500 TL olmak üzere ulaşım desteği sağlanacak. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş konuyla ilişkin yaptığı açıkalamada şunları kaydetti: ''Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin eğitim hayatlarına daha rahat devam edebilmeleri için bütün tedbirleri almaya devam ediyoruz. Bu kapsamda sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin ulaşım giderlerinin karşılanması için hayata geçirdiğimiz Ulaşım Desteği 2024-2025 eğitim öğretim yılında da devam edecek. Öğrencilerimize vereceğimiz desteğin üst limit tutarı tek yön için 1.250 TL olurken, şu ana kadar yaklaşık 60,8 milyon TL'lik kaynağı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza aktardık.''

5 bin TL Ulaşım Desteği uygulamasına nasıl başvuru yapılır?

Başvrurular e-Devlet üzerinden veya sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından gerçekleştirilecek. Öğrenci 18 yaşından küçükse öğrencinin yasal temsilcisinin başvuru anında yanında bulunması gerekiyor.

Ayrıca başvuru yaparken öğrenci belgesi ve seyahat bileti gibi belgelerin bulundurulması önem arz ediyor.

Kayseri ulaşım kart ücretleri!

Kayseri'ye yeni gelecek öğrenciler de kentteki ulaşım kart ücretlerini merka ediyor. Kayseri Ulaşım kart ücretleri aşağıdaki gibidir.

Tam bilet: 16,50 TL

İndirimli bilet: 9,00 TL

Abonman Tam (Aylık 150 Biniş Ücreti): 710,00 TL

Abonman Tam (Aylık 30 Biniş Ücreti): 435,00 TL

Abonman İndirimli (Aylık 150 Biniş Ücreti): 250,00 TL

Kontaksız Öğretmen: 13,00 TL

Temassız Kredi/Banka Kartı Ve Nfc: 16,50

ÖZEL HABER
Yorumlar 1
VATANDAS 27 Ağustos 2024 21:49

KBB,OZELLIKLE OTOBUS ILE TASIMACILIKDA, FIAT DENGESININ VATANDAS ALEYHINE OLDUGU ORTADA,ARAC MODELLERININ ESKI OLMASI, (ULKEDEKI ESKI OTOBUSLER TOPLANIP, KAYSERIDE CALISTIRIYOR GIBI), SEFER SAYISININ YETERSIZLIGI,PERSONELIN YETERSIZLIGI, BUNA KARSIN 16,50 TL BILET FIATI ILE ACIMASIZ BIR FIATLAMA,, MALASEF HEPSI BU SEHRIN GERCEKLERI,HALKIN HIZMET BEKLDIGINI KIM BILIYOR ,ACABA.

Bakmadan Geçme