Kayseri'de Üretilen Elektrikli Ürün Tehlike Saçıyor!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kayseri'de üretilen bir ürünle ilgili acil bir geri çağırma uyarısı yaptı. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de…

Bakanlık, bu ürünün tehlike arz ettiğini belirterek, kullanıcıların derhal kullanımı bırakmalarını ve ürünü firmaya geri göndermelerini istedi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Kayseri'de üretilen VOLUX marka OZ 50085/01 CR model elektrikli ekipmanın yapılan testlerde güvenlik standartlarını karşılamadığı ifade edildi. Elektrik çarpmasına karşı koruma, toz ve neme dayanıklılık gibi kritik güvenlik testlerinden geçemeyen ürünün, kullanımı halinde tehlike oluşturabileceği belirtildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, bu ürünün derhal piyasadan çekilmesi ve satışının durdurulması yönünde karar aldı. Ayrıca, bu ürünü ellerinde bulunduran vatandaşların, ürünü acilen kullanmayı bırakmaları ve belirtilen adrese iade etmeleri gerektiği açıklandı.

Ürün iadesiyle ilgili masrafların firma tarafından karşılanacağı ve ürünün perakende satış değerinin tüketicilere ödeneceği duyuruldu. İade işlemleri için ürünün üreticisi Öznur Elektrik ve Tesisat Malzemeleri İnş. Taah. Tic. San. Ltd. Şti. ile iletişime geçilmesi gerekiyor. Adres: Osman Kavuncu Bulvarı, Melikgazi, Kayseri.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme