Kayseri'de yapılan 'Miçing ayini' nedir?
Kayseri'deki Surp Krikor Lusavoriç Kilisesinde özel bir anlam taşıyan miçing ayini yapıldı. Caferbey Mahallesi'nde gerçekleştirilen ayine, farklı illerden gelen Ermeni asıllı Türk vatandaşları katıldı. Peki, miçing ayini nedir? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…
Kayseri'de ibadete açık olan tek ve son kilise olan Surp Krikor Lusavoriç Kilisesinde miçing ayini düzenlendi. Caferbey Mahallesi'nde gerçekleştirilen ayine, farklı illerden gelen Ermeni asıllı Türk vatandaşları katıldı. Papaz Natan Arabyan tarafından yönetilen ayinde, katılımcılar dualarını mumlar eşliğinde yaktı.
Kayseri'nin tarihi dokusunu zenginleştiren Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi, her yıl Büyük Oruç zamanında düzenlenen Miçing ayini ile dikkat çekiyor. Anadolu'nun en eski Apostolik Ermeni kilisesi olarak bilinen bu kutsal mekan, 2013 yılında resmi olarak ibadete açılmasının ardından her yıl yurt içinden ve yurt dışından gelen Ermeni cemaatinin buluşma noktası haline geldi.
Miçing ayini nedir?
Miçing ayini, Hristiyan inancında Büyük Oruç'un tam ortasına denk gelen bir zamandır. Miçing ayini sırasında mum yakma ve dua etme gibi ritüeller gerçekleştirilir. Büyük Oruç süresince kilise, münzevi bir atmosferle sarılırken, Miçing ayini sırasında perdeler açılarak özel ibadetler gerçekleştiriliyor. Bu özel ayin, Büyük Oruç'un ortalama 40 günlük sürecinin tam ortasına denk gelirken, kilisede uzun süren İncil okumaları ve münzevi bir hayata geçiş gibi özel düzenlemeler de uygulanıyor.