Kayseri'de Yarasalar Vatandaşları İkiye Böldü

Kayseri'de yarasalar vatandaşları ikiye böldü. Bazı vatandaşlar, yarasaların faydalı olduğunu savunurken, bazı vatandaşlar ise hastalık taşıdığını dile getiriyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

TAKİP ET

Kayseri'de son zamanlarda sıklıkla görülen yarasalar, vatandaşları ikiye böldü. Bazı vatandaşlar, yarasaların faydalı olduğunu bazıları ise hastalık taşıdığını evlere girmesinin sakıncalı olduğunu savunuyor.

Evlere giriyor, uyku düzenini bozuyor

Son zamanlarda sıklıkla görülen yarasalar, vatandaşları tedirgin ediyor. Özellikle gece saatlerinde ortaya çıkan yarasaların, çatılara yuva yaparak evlere girdiği ve uyku düzenini bozduğu belirtiliyor.

Vatandaşlar, yarasaların evlere girmesinden ve seslerinden rahatsız olduklarını dile getiriyorlar. Bazıları, yarasaların sivrisinekleri yiyerek faydalı olduğunu savunurken, bazıları ise yarasaların hastalık taşıma riski olduğunu ve bu nedenle evlere girmelerinin tehlikeli olduğunu belirtiliyor.

İnsanlara zarar vermiyor

Yarasaların evlere girmesi durumunda yapılması gerekenler konusunda bilgi veren uzmanlar, yarasaların insanlardan daha çok kaçındıklarını ve genellikle zarar verme niyetlerinin olmadığını belirtiyorlar.

Evlere yarasa girmesi halinde, sakin kalmak ve panik yapmamak gerekiyor. Yarasayı korkutacak hareketlerden kaçınılması tavsiye ediliyor. Eve girdiğini anda pençelerin açılması tavsiye ediliyor. Tüm pencereleri açarak yarasaların kendi başlarına çıkması gerekiyor. Yarasalar genellikle kendi istekleriyle çıkarlar ve insanlara zarar vermezler.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme