Kayseri'de Yeni Dönem Başladı - Her Apartmanda Olacak!

Kayseri'de apartman sakinlerini yakından ilgilendiren bir gelişme yaşanıyor. Evlerde yapılacak yeni düzenlemelerle yaşam standardı nasıl değişecek? Bu adım, sizinde hayatınızı kolaylaştıracak mı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'de elektrikli araç kullanıcılarının şarj istasyonu bulma sorununa çözüm geliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, elektrikli araçların daha yaygın kullanılabilmesi için apartman ve sitelerde şarj ünitelerinin kurulumu konusunda önemli bir adım attı. Bakan Murat Kurum, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, 81 ilde apartman ve sitelerde elektrikli araç şarj ünitelerinin yaygınlaştırılmasına yönelik yeni bir genelge yayımlandığını duyurdu.

Genelge ile birlikte, apartman ve sitelerde şarj ünitelerinin kurulumu için gerekli izinlerin alınması ve prosedürlerin basitleştirilmesi sağlanacak. Ortak alanlarda kurulacak şarj üniteleri için kat maliklerinin çoğunluğunun kararı yeterli olacakken, bağımsız bölümlerde bu ünitelerin kurulumu için çoğunluk kararı aranmaksızın işlemler gerçekleştirilebilecek. Bu düzenleme, şarj ünitelerinin hızlı ve sorunsuz bir şekilde kurulmasına olanak tanıyacak.

Bakan Kurum, yaptığı açıklamada, ‘Daha temiz bir çevre ve çevre dostu ulaşım için apartman ve sitelerde elektrikli araç şarj ünitelerinin yaygınlaşmasını sağlıyoruz. Genelgemizi 81 ilimize gönderdik ve bu konuda kararlıyız. 2053 Net Sıfır Emisyon hedefimize ulaşacağız ve yeşil dönüşümü hep birlikte başaracağız'ifadelerini kullandı.

Yeni düzenleme ile apartman ve site yöneticileri, elektrikli araç şarj ünitelerinin kurulumu konusunda karşılaşabilecekleri bürokratik engelleri aşabilecek ve maliyetlerin düşürülmesi sağlanacak. Elektrikli araç sahipleri, artık evlerinin otoparklarında araçlarını kolayca şarj edebilecek ve uzun yolculuklarda şarj istasyonu arama sorununu büyük ölçüde ortadan kaldıracak.

Bu adım, çevre dostu ulaşım seçeneklerinin yaygınlaşmasını teşvik etmekle kalmayacak, aynı zamanda elektrikli araç kullanımının artmasını sağlayarak karbon salınımını azaltacak ve enerji verimliliğini artıracak. Genelgenin uygulanmasıyla, şehir genelinde elektrikli araç şarj altyapısının güçlendirilmesi hedefleniyor.

ÖZEL HABER
Yorumlar 2
M.M 15 Ağustos 2024 07:56

Diğer illeri bilmem ama Kayseri ili elektrik alt yapısı binalarda bu üniteler için uygu mu? Ömrünü dolduran araç pilleri nasıl geri dönüştürülecek. Bir elektrikli araç üretimi için atmosfere ne kadar zehirli gaz salınımı gerceklsiyor. Bu sorularıma cevap verecek bir yetkili ve bilgili kişi var mı. Bu araçlarda meydana gelecek yangın olaylarına müdahale edecek birimle gerekli eğitimleri alıyor mu???

Arabasız 14 Ağustos 2024 11:02

Bu unite için masrafları kim karsilayacak.Aracı olup elektrikli olmayan yada aracı olmayanlar para odeyecek mi.

Bakmadan Geçme