Kayseri'de yeni dönem! Elektrik tüketimini cebinizden yöneteceksiniz

Türkiye genelinde başlatılan Milli Akıllı Sayaç Sistemi (MASS), 1 Ocak 2025 itibarıyla devreye girecek. Bu sistem, abonelere cep telefonları üzerinden elektrik tüketimlerini takip ve yönetme imkânı sunarak enerji kullanımını daha şeffaf ve erişilebilir hale getirecek. Detaylar haberimizde..

Türkiye genelinde başlatılan Milli Akıllı Sayaç Sistemi (MASS), 1 Ocak 2025 itibarıyla devreye girecek. Bu sistem, abonelere cep telefonları üzerinden elektrik tüketimlerini takip ve yönetme imkânı sunarak enerji kullanımını daha şeffaf ve erişilebilir hale getirecek. EPDK'nın liderliğinde, akıllı sayaçlarla merkezi yazılım arasında çift yönlü veri iletişimi sağlayan MASS, abonelerin tüketimlerini daha verimli bir şekilde yönetmelerine olanak tanıyacak.

Kayseri'de sayaç kurulumu ve bakımı lisanslı kuruluşlar tarafından yapılacak ve tüm abonelerin bu yeni sisteme geçişi zorunlu olacak. Ayrıca, EPİAŞ, abonelerin geçmiş tüketim verilerini takip edebileceği mobil uygulamayı 1 Ekim 2024'te erişime açacak. TEDAŞ ise tedarikçi şirketler için gerekli Merkezi Haberleşme Teknik Şartnamesi'ni 1 Ocak 2025'te yayımlayacak ve sistemin entegrasyonu 1 Ağustos 2025'e kadar tamamlanacak.

Bu sayede aboneler, enerji tüketimlerini verimli bir şekilde kontrol edebilirken, faturalandırma süreci de daha anlaşılır ve erişilebilir hale gelecek.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme