Kayseri'de yeraltını dinliyorlar-İşte nedeni!

Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda kayıp kaçak önleme çalışmalarında Akustik Dinleme yöntemi kullanıldığı belirtilerek, 'Suyun Her Damlasının Kıymetini İyi Biliyoruz' Mesajı verildi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

KASKİ tarafından şebeke hatlarındaki sızıntılar tespit edilerek onarılıyor. Böylece şebeke hattındaki içme suyu israfının önüne geçilmiş oluyor.

7/24 Esasına göre çalışmalar sürüyor!

KASKİ tarafından yapılan paylaşımda kayıp ve kaçakların önüne geçebilmek için ekiplerin 7/24 esasına göre çalıştığı ve şehrin tüm sokakların caddelerin akustik dinleme yöntemi ile tarandığı bilgisi verildi.

Asli görevlerimiz kadar öncelikli işimiz!

KASKİ tarafından yapılan paylaşımda su kayıp kaçaklarının engellenmesinin KASKİ tarafından asli görev olduğu kadar öncelikli bir görev olduğu da vurgulandı.

Akustik Dinleme nedir?

Akustik Dinleme sistemi yeraltında oluşan sızıntıları ve çatları suyun oluşturduğu ses dalgaları ile tespit ederek haritalandıran bir sistemdir. Bu sayede kazı işlemi gerçekleştirmeden yeraltındaki boru hatlarında oluşan hasarlar tespit edilip bölgesel tadilat işlemleri gerçekleştirilebiliyor.

Ortaya çıkan su kaçaklarının önüne geçmek amacıyla kayıp kaçak ekiplerimiz şehrimizin tüm caddelerinde, sokaklarında akustik dinleme yöntemiyle arama tarama ve dinleme faaliyetlerini 7/24 esasına göre sürdürüyor. pic.twitter.com/kJd0Ba5HEb — KASKİ Genel Müdürlüğü (@KaskiGM) September 29, 2024

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme