Kayseri'de yok ama yüz binler kullanıyor!

Yüksek Hızlı Tren, Kayserililerin uzun zamandır beklediği ve talep ettiği bir hizmet olarak ön plana çıkıyor. Yerköy-Kayseri Yüksek Hızlı Tren hattının yapımı devam ederken, sadece Haziran ayında Yüksek Hızlı Tren kullanan yolcu sayısı görenleri şaşırttı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

TAKİP ET

Türkiye'de ilk olarak Eskişehir-Ankara illerini birbirine bağlayan ve 2009 yılında hizmete açılan Yüksek Hızlı Tren hatları uzun yıllardır Kayserili vatandaşların önde gelen taleplerinden birisi. Sivas-Yozgat-Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattına Yozgat, Yerköy istasyonu üzerinden bağlanması planlanan ve 23 Temmuz 2022 temeli atılan Kayseri-Yerköy Yüksek Hızlı Tren hattının 2028 yılına kadar tamamlanması hedefleniyor. Peki mevcut hatlarda TCDD, Haziran ayında kaç yolcu taşındı?

1 milyon 84 bin 140 yolcu

TCDD tarafından açıklanan verilere göre haziran ayında sadece Yüksek Hızlı Tren hatlarında 1 milyon 84 bin 140 yolcu taşındığı belirtildi. Bu rakam vatandaşların Yüksek Hızlı Tren Hatlarına gösterdiği ilginin boyutunu gözler önüne serdi.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme