Kayseri'de Zabıtalara Suç Duyurusu

Kayseri'de Kurban Bayramı sırasında kurban pazarında sakatat toplamak isteyen Ali B. zabıtaların müdahalesi nedeniyle kendini elektrik direğine astı. Bu olayın ardından Ali B.'nin avukatı, Talas Belediyesi zabıta memurları hakkında suç duyurusunda bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

TAKİP ET

Kayseri'de Kurban Bayramı sırasında kurban pazarında sakatat toplamak isteyen Ali B. zabıtaların müdahalesi nedeniyle kendini elektrik direğine astı. Bu olayın ardından Ali B.'nin avukatı, Talas Belediyesi zabıta memurları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Avukat, zabıta memurlarını, bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığını zedeleyecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat etmek, görevi kötüye kullanmak ve inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engellemek suçlamalarıyla Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikâyette bulundu.

Talas Belediyesi ise yaptığı açıklamada, Ali B.'ye zabıtalar tarafından herhangi bir müdahale olmadığını belirtti. Belediyeden yapılan açıklamada, ‘A.B isimli vatandaşa zabıtalarımızın müdahalesi söz konusu değildir. Psikolojik tedavi gördüğü anlaşılan şahsın intihar girişimi, kamuoyuna yanlış yansıtılmış ve ülke çapında bilgi kirliliğine yol açmıştır. Vatandaşın bu teşebbüsünün zabıta müdahalesine bağlanması, sansasyonel sonuç elde etme çabasından başka bir amaç taşımamaktadır' denildi.

Ali B.'nin avukatı ise müvekkilinin psikolojik tedavi gördüğü iddialarını reddetti ve bu bilgilerin düzeltilmesini talep etti. Ayrıca, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında müvekkilinin kişisel verilerine erişim sağlanması hakkında yasal işlem yapılmasını, suçluların tespit edilerek soruşturma açılmasını ve Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince cezalandırılmalarını istedi.

ÖZEL HABER
Yorumlar 7
Mehmet bulut 13 Temmuz 2024 01:45

Zabıtalar in görevi çarşı pazar esnafını denetleme yetkisi var fakat denetim sıfır üç kuruşa alınan urun 50 kuruşa satılıyor ne fiş ne fatura alikiran baskesen hesabı gibi bir başı bozukluk var, diğer yandan garibanlara zulüm var geliri düzgün insanlar zaten atikla uğraşmaz belediyecilik sadece zenginler için olmamalı, belediye şu anda rant üretiyor garibanın çöpünü bile almıyor ama çöpünü vergisini duzenli alıyor, hakkım olan hizmeti veremiyorlar özellikle zabıta pazar fiyatlarını ambalaj içinde satılan kuruyemis sıkıntı

Dogrucu 12 Temmuz 2024 21:03

Torpille bir yere gelenler AÇ olanı bilmez. Ben torpille bir yere atandigim vakit ölene dek haram yediğimi unutmamalıyım.Tok olan AÇ olanın halinden anlamaz.

Hakan 12 Temmuz 2024 20:12

Eyyy belediye bu kişinin tedavi gördüğünü nerden öğrendin? Hayırdır millete hizmet yerine kişisel verilerini mi topluyorsun?

Emmi 12 Temmuz 2024 19:31

hastam olmasa ben bile sakatat toplamak için çıkacaktım evim var arabam var çöpe gidiyor o sakatatlar kıyamıyorum kurban kesemedim evet arabam var ama daha 2 ay kredi borcu var onu da boş ver çöpe gidip çürüyecek şeyi niye engel oluyorsunuz size ne ne anlamı var yani çürük müydü leş miydi o evet o zabıtaları Allah'a havale ediyorum beddua etmeni istemiyorum zaten haramzadeler yatacak yerleri yok esnafa göz yumalılar küçük esnafı da sigortacı da kovalarlar zavallıların üstüne giderler kendileri zavallı aciz basit insanlar böyle yetki verirsen karaktersizlere sonuç bu olur kendilerini bir halt sanırlar

Rifat 12 Temmuz 2024 19:09

Ne yaparsa yapsın kim olursan ol kimsenin gururu ile oynanmaz olan ölene oldu zabitalarda mahşerde cezasını ceker

İsinsiz 12 Temmuz 2024 17:30

Zabıtaları suçlamak nedir çamur at izi kalsın yazık günah iftiralarla bir yere varılmaz

Hakan 12 Temmuz 2024 13:35

Avukat bey görevinizde başarılar dilerim mazlumun ve doğrunun yanında olan herzaman kazanacak

Bakmadan Geçme