Kayseri'deki Eğitimli Tavuklar Görenlere Yok Artık Dedirtiyor!

Kayseri'de yaşayan Salih Talha Bilgili, eğitimli tavukları ile dikkat çekiyor. Dur deyince duruyor, koş deyince koşuyorlar. Detaylar için Kayseri Anadolu Haber bültenini okuyun.

Youtube Kanalı
Abone Ol
TAKİP ET


Erciyes Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü mezunu olan Salih Talha Bilgili, mezuniyetinin hemen ardından halkla ilişkiler yerine hayvanlarla olan ilişkileri tercih etti. Güneşli Mahallesi'nde serbest gezen tavuk yumurtası işi ile ilgilenmeye başlayan Bilgili, yetiştirdiği tavukların eğitimli olmasıyla dikkat çekiyor. 'Dur deyince duruyor, koş deyince koşuyorlar,' diyen Bilgili'nin bu durumunu gösteren video haber de mevcut.

Hayvanların Samimiyeti ve Huzurlu Köy Hayat

Şu an hobi olarak bu iş ile uğraşan Bilgili, hayvanların insanlardan daha samimi olduğunu ve onlara şefkat gösterildiğinde aynı şefkati geri aldığını belirtiyor. 'Yalan yok, ihanet yok. Şefkat gösterince şefkat alıyorsun,' diyerek köydeki hayatından memnuniyetini dile getiren Bilgili, 'Burada bulduğum huzuru başka yerde bulamıyorum,' diye ekliyor.

Serbest Gezen Tavuk Yumurtalarının Farkı ve Faydaları

Serbest gezen tavuk yumurtalarının farkını ve faydalarını anlatan Bilgili, yumurtanın protein, omega-3, omega-6, kolin, selenyum, kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, potasyum, sodyum ve çinko gibi önemli besin maddeleri ile A, D, E, B vitaminlerini içerdiğini vurguluyor. Ancak her yumurtanın aynı kalitede olmadığını belirten Bilgili, market yumurtalarının vitaminlerle desteklenmiş, antibiyotik ve hormonlarla büyütülmüş tavuklardan elde edildiğini ve bu tavukların genellikle gün ışığı görmediğini söylüyor.

Serbest gezen tavuk yumurtası ise tamamen doğal içerikli yem, bitki ve topraktaki organizmaları yiyen tavuklardan elde edilir ve uzmanlar tarafından en çok tavsiye edilen yumurta çeşididir.

Bilgili, serbest gezen tavuk yumurtasının normal yumurtaya göre 3 kat daha fazla E vitamini, 1.5 kat daha fazla A vitamini, 7 kat daha fazla beta karoten, 3 kat daha fazla omega-3 ve 1/3 oranında daha az kolesterol içerdiğini belirtiyor.

Eğitimli tavukları ve doğal üretim süreci ile dikkat çeken Bilgili, Kayseri'nin Güneşli Mahallesi'nde doğa ile iç içe bir yaşam sürüyor ve insanlara daha sağlıklı ve doğal ürünler sunmayı hedefliyor.

ÖZEL HABER
Yorumlar 6
Belkıs 09 Temmuz 2024 00:10

Gittim yerinde gezdim on numara çiftlik ve on numara insanlar. Yumurta ihtiyacımızı burdan karşılıyoruz????

Ömer Faruk 08 Temmuz 2024 23:53

Ülkemiz bilindiği üzere tarım ve hayvancılık alanında ileri seviyede üretim yapmaktadır. Öyle ki Avrupa’da birinci, dünyada onuncu sırada yer almaktadır. Bu genç kardeşimiz ve onun gibi yetenekli çiftçilerimiz bu durumu gün geçtikçe iyileştirmektedir. Genç çiftçimizin hobi olarak başladığı bu hareketi daha da profesyonel olarak devam ettireceğine ve geliştireceğine cânı gönülden inanıyorum. Ülkemiz ve milletimizin böyle genç yeteneklere ihtiyacı var, umarım yetkili merciler bu ve bunun gibi yetenekleri takip edip gerekli desteği sağlamaktan çekinmezler. Genç çiftçimizi ve bunu haber olarak yayınlayan basın mensubumuzu tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

ZELİHA 08 Temmuz 2024 23:44

Keşke bizlerde böyle doğal ortamlarda yaşasak. Özenilecek hayat..

Fatma Nur 08 Temmuz 2024 23:02

Beni gençlik yıllarıma götürdü. Doğal hayatın kıymetini bilelim.

Ayşenur 08 Temmuz 2024 22:57

Hayallerinin peşini hiç bırakma, yolun açık olsun..

Gökhan Yıldız 08 Temmuz 2024 22:53

Genç yaşta hayallerinden peşinden koşan kardeşimizi tebrik ediyorum.

Bakmadan Geçme