Kayseri'deki gurbetçilere kötü haber – Artık iki vergi birden ödenecek

Türkiye ile Almanya arasında yapılan mali şeffaflık anlaşması, yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının mali durumlarını yakından etkilemeye başladı. Vergi yükümlülükleri konusundaki yeni gelişmeler, Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlarını zorlu bir sürece soktu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

TAKİP ET

Türkiye ile Almanya arasında imzalanan mali şeffaflık anlaşması, Almanya'da yaşayan gurbetçilerin Türkiye'deki banka hesapları, faiz gelirleri ve diğer mali varlıklarıyla ilgili bilgilerin Alman maliye daireleriyle paylaşılmasını zorunlu hale getirdi.

Kayseri'nin ekonomisini doğrudan etkiliyor

Gurbetçiler, sadece mali düzenlemelerle değil, Kayseri'nin ünlük hayat ve ekonomisini de etkiliyor. Gurbetçiler, sadece aile ziyareti yapmakla kalmıyor, aynı zamanda şehrin ekonomisine de önemli katkılarda bulunuyor. Kıyafet alışverişi, restoran ve kafe sektöründe canlanmaya yol açarken, konaklama hizmetleri de yoğun talep görüyor. Oteller ve kiralık daireler, gurbetçilerin akınıyla dolup taşıyor. Bu hareketlilik, özellikle yaz aylarında şehrin ticari hayatına büyük bir canlılık getiriyor.

Vergi yükümlülüğü artıyor

Karar.com'un yaptığı habere göre gurbetçiler için yapılacak olan yeni uygulama Almanya'da yaşayan ancak Türkiye'de birikimi ya da geliri olan vatandaşları doğrudan etkiliyor. Bu kişilerin Türkiye'de elde ettikleri gelirler, artık Almanya tarafından otomatik olarak takip edilerek vergilendirilecek.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme