Kayseri'deki musluk suları temiz mi?

Kayseri'de son zamanlarda artan hastalıklar akıllara çeşme sularını getirdi. Kayseri'deki çeşme suları temiz mi? Devlet Su İşleri, Yeraltısuları Şube Müdürü Adnan Evsen, Kayseri'deki çeşme sularıyla ilgili bilgi verdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

TAKİP ET

Kayseri'de son zamanlarda artan hastalıklar akıllara çeşme sularını getirdi. Kayseri'deki çeşme suları ne kadar temiz? Devlet Su İşleri, Yeraltısuları Şube Müdürü Adnan Evsen, Kayseri'deki musluk sularıyla ilgili bilgi verdi.

Su insan vücudu için çok önemlidir. Özellikle böbrek sağlığı için hayati önem taşır. Fakat su ile bulaşan hastalıklar bir o kadar tehlikelidir. Bazı uzmanlar Suyla bulaşan hastalıklar basit bir karın ağrısı ve ishalden ölüme kadar giden sonuçlara sebep olabileceğini vurguluyor. Kayseri'de son aylarda yaygınlaşan karın ağrısı, ishal ve kusma şikâyetlerinin baş göstermesiyle, Kayseri'de yaşayanlar bu durumu musluk sularından kaynaklı olduğunu belirtiyor.

DSİ Yeraltısuları Müdürü Adnan Evsen, Kayseri'deki çeşme sularının güvenilirliği hakkında bilgi verdi.

Evsen, suyun bazı limit değerlerinde artma azalma olabileceğini belirterek şöyle dedi: “Kayseri'nin kullandığı suyu yüzde 100'ü yer altından temin ediliyor. Herhangi bir kirlilik yoksa kullanmakta bir sakınca yok. 25 yıldır Kayseri'deyim, 25 yıldır da musluktan su içiyorum. Belki arıtma var ama arıtma sonraki yıllarda yapıldı. Kayseri'de, musluktan içtiğiniz suya güvenebilirsiniz hiçbir sorun yok. Bazı limit değerlerinde artma ya da azalma olabilir, içme anlamında herhangi bir şüphe duyulmasını gerektirecek herhangi bir husus yoktur.”

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme