Kayseri'deki olaylarda kameraya takıldılar!

Kayseri'de Danişmentgazi mahallesinde meydana gelen olayların ardından Suriyelilere ait pek çok dükkan, ev ve araçlara zarar verildi. Sosyal medyada paylaşılan bu görüntülerde tespit edilen kişilerin sabıka kaydı olduğu belirlendi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'de Danişmentgazi mahallesinde meydana gelen olayların ardından Suriyelilere ait dükkanlara zarar verildi. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ise özverili çalışmalar neticesinde sosyal medyadan paylaşılan görüntülerdeki şahısları tespit etti. Şüphelilerin farklı suçlardan kaydı olduğu kamuoyu ile paylaşıldı.

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü basın bültenine göre, 30 Haziran Pazar günü kentte meydana gelen olaylara ilişkin sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımlar incelendi. Bir işyerinin camlarının kırıldığı görüntülerin incelenmesinin ardından yapılan çalışmalar sonucunda bugün (6 Haziran) polis ekipleri,

- Evden Hırsızlık ve Mala Zarar Verme suçlarından kaydı olan 1989 Kayseri doğumlu V.H,

- Aile Hukukundan Kaynaklanan Yükümlülüğün İhlali suçundan kaydı olan 1997 Kayseri doğumlu B.H ve 1971 doğumlu A.K isimli şahısları yakaladı. Şüpheliler hakkında gerekli adli işlemler başlatıldı.

Açıklamada, ''Kimliği tespit edilen diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar da devam etmektedir. Kayseri Emniyet Müdürlüğü olarak ilimiz genelinde halkımızın can ve mal güvenliği için her türlü olayın önlenmesi, suça karışmış şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalarımız kararlılıkla devam etmektedir.'' denildi.

Ayrıca, olaylarla ilgili olarak mesajlaşma uygulamalarında kurulan gruplarda attığı mesajlarla halkı kin ve nefrete sevk eden ve Kasten Yaralama suçlarından kaydı bulunan 2008 Nevşehir doğumlu H.Y.T isimli şüpheli hakkında da adli işlem başlatıldı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme