Kayseri'den kısa kısa - Bugün neler yaşandı? (1 Temmuz)

Kayseri'de 1 Temmuz Cumartesi günü neler yaşandı? Kayseri'den kısa kısa haber detaylarını Kayseri Anadolu Haber olarak derledik, işte detaylar...

Kurban Bayramının son gününde sıcak havanın etkisiyle vatandaşlar dışarıya çıkmayı tercih etti.

Bayram tatili sonrası yollarda trafik yoğunuluğu oluşurken terminallerde hareketlilik yaşandı.

Kayseri ise günü hareketli kapattı. Bugün yaşananları sizler için derledik. İşte günün yaşananları...

Kenevir yetiştiriyordu: Yakalandı

Kayseri İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve Yahyalı İlçe Jandarma Komutanlığı alınan bir ihbarın değerlendirilmesi sonucunda ilçeye bağlı Senirköy Mahallesi'nde ikamet eden Ç.T.'nin evine operasyon düzenlendi.

İkamette yapılan aramada; 2 adet uyuşturucu madde kullanma aparatı, 2 gram kenevir tohumu ile evin bahçesinde iki ayrı saksı içerisinde 4 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.

Kayseri'deki o mahalle ilçe olmak istiyor!

Türkiye'deki il ve ilçelerin sayısının artırılması tartışması üzerine Kayseri'de de Yemliha (Yamula) Mahallesi, çevresindeki 21 mahalleyi kapsayacak şekilde ilçe olmayı talep etti.

Yemliha Mahalle Muhtarı Ömer Topal, talebini resmi bir yazı ile Cumhurbaşkanlığı'na iletti.

Geleneksel bayramlaşma bu yıl da yapıldı

Hacılar İlçesi'nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen bayramlaşma programı gerçekleştirildi.

15 Temmuz Şehitler Parkı'nda gerçekleşen bayramlaşma programına AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Övüç, belediye meclis üyeleri, parti, oda ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, iş adamları ve vatandaşlar katıldı.

Arslantaş'da görkemli bayramlaşma!

Tomarza'nın Arslantaş Mahallesi Muhtarlığı öncülüğünde düzenlenen bayram şenliği programı mahalli sanatçıların katılımıyla kutlandı.

Arslantaş Köyü Bayram Şenliği Programına; belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mahalli sanatçılar olarak; Aşık Gulfani, Halil Daylak ve Tugay Kocakaya şenlikte sahne alarak birbirinden güzel türküler seslendirdi.

Büyükşehir'den arkeologlara özel ev

Kayseri Büyükşehir Belediyesi destekleriyle devam eden ve dünyanın ilgisini çeken 7,5 milyon yıl geçmişi olan fosil kazı çalışmalarını sürdüren arkeologlar için 'Kazı Evi' tasarlandı.

Kazı Evi içerisinde toplantı alanı, mutfak, wc, yatak odaları ve duş bölümleri gibi alanlar bulunuyor. Yaklaşık 175 metrekare olan eski okul binası tadilat edilip, yanına 60 metrekare büyüklüğünde yeni bir yapı yapılarak, arkeologların hizmetine sunulmaya hazır hale getirildi.

Çolakbayrakdar'dan belediyecilik iddiası

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kurban Bayramı boyunca vatandaşların sağlıklı, sıhhatli ve huzurlu bir bayram geçirmelerine katkı sağlayan saha çalışanlarıyla bayramlaştı.

Başkan Çolakbayrakdar, yapılan hizmetlerle Kocasinan'ın her bir tarafında vatandaşların huzurlu bir bayram süreci geçirdiğini belirterek, Kocasinan Belediyesi'nin yaptığı hizmetlerle her alanda farklılık oluşturduğunu ve Türkiye'ye örnek olan hizmetleri hayata geçiren bir belediye olduklarını söyledi.

Gevher Nesibe sanal gerçekliğe taşındı!

Çoğunluğu Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) öğrencilerinden oluşan ekip, 2 yıl önce tarihi değerleri gelecek nesillere aktarmak için VR (Virtual Reality - Sanal Gerçeklik) gözlükle gezinti imkanı sunan proje üzerinde çalışmaya başladı.

Kayseri'de genç yazılımcıların hazırladığı projeyle Anadolu'nun ilk uygulamalı tıp merkezi olarak bilinen 817 yıllık Gevher Nesibe Medresesi sanal gerçeklik gözlüğüyle gezilebilecek.

Allah dostu Nebi dede ziyaretçilerini ağırlıyor

1200'lü yıllarda Kayseri'nin Develi ilçesinde bulunan Sultan Sazlığı ve Yağızlı mezrası bölgelerinde yaşamış 'Allah dostu' Nebi Dede'nin türbesi ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Erciyes'in güneyinde, Sultan Sazlığı Kuş Cenneti (Balık Evi) ve Yağızlı mezrasının yanında bulunan türbe 1293 yılında Nebi Dede'nin vefatının ardından yapıldı ve 1719 yılında hayırseverler ve vatandaşlar tarafından tadilat edilerek bugünkü haline getirildi.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme