Kayseri'den Nevşehir'e Destek!

Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü, ORKÖY kapsamında destekleme projelerine devam ediyor. Destek projeleri kapsamında, Nevşehir Basansarnıç Köyünde, süt sığırcılığı desteği verildi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde… 

TAKİP ET

Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü, Orman Köylüsünü Destekleme Projesi kapsamında orman köylülerini desteklemeye devam ediyor. Orman köylülerinin ihtiyaçlarına göre oluşturulan projelerle hem orman köylüsü kalkınıyor hem de ekonomiye katkı sağlanıyor. Orman köylülerine yönelik olarak köy ocakları, güneş panelleri, traktör destekleri, arıcılık destekleri ve hayvancılık destekleri sağlanıyor. Sıfır faiz ve hibe imkanları ile orman köylüsü vatandaşlar büyük imkana kavuşuyor. Bu kapsamda son destek Nevşehir, Basansarnıç köyünde orman köylüsü ile buluştu.

5 Yılda 5 Taksit...

ORKÖY destekleme projesi kapsamında süt sığırcılığı desteği alan Nevşehir, Basansarnıç köyü sakini İbrahim Yurtbilir, almış olduğu desteklerden dolayı çok memnun olduğunu ifade etti. Yurtbilir, 250 bin TL nakit kredi desteği almış olduğu bu desteğin 50 bin TL'sinin hibe, geri kalan 200 bin TL'nin ise 2 yıl geri ödemesiz 5 yılda 5 taksit olacak şekilde planlandığını bunun çok büyük avantaj olduğunu söyledi.

Destek projesi kapsamında Simental cinsi hayvan aldığını ve almış olduğu hayvanlardan ikisinin gebe olduğunu ifade eden Yurtbilir, hayvan ticaret sayesinde almış olduğu desteğin avantajlarını da artırdığını ifade etti. Yurtbilir, elde ettiği sütü, peynir yapımında da kullandığını ifade ederek bu desteği bu devirde ‘baba oğluna vermez' diyerek Orman Genel Müdürlüğüne teşekkür etti.

Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü bu anlara ilişkin haberi ‘Orman köylüsü ayaktaysa, orman hayattadır' ifadesi ile paylaştı.

ORKÖY Destekleri Devam Etmekte
Orman köylüsü ayaktaysa, orman hayattadır???? pic.twitter.com/pGCOmhgxqg — Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü (@kayseriobm) August 13, 2024

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme