Kayseri'den Suriyeliler Gitti, Yerine Onlar Geldi

Kayseri'de son dönemlerde yaşanan gelişmelerin ardından Suriyeli göçmen sayısının azaldığı, ancak Afgan göçmen sayısının arttığı iddia ediliyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, Kayseri'ye gelen ve Kayseri'den giden göçmen sayısında önemli değişiklikler meydana geldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

TAKİP ET

Kayseri'de son dönemlerde yaşanan gelişmeler sonucunda Suriyeli göçmen sayısında bir azalma yaşanırken, Afgan göçmen sayısında belirgin bir artış görüldüğü iddia edildi. TÜİK verilerine göre, Suriyeli göçmenlerin sayısında düşüş yaşanırken, Kayseri'deki emlakçılar, Afgan göçmenlerin kiralık evlere olan talebini artırdığını belirtti.

Göçmenler Kiralık Ev Pazarını Canlandırdı

Kayseri'de son dönemde yaşanan gelişmeler, göçmen sayısını doğrudan etkiledi. Emlakçılar, geçen yıllara göre Suriyelilerin kiralık evlere büyük ilgi gösterdiğini, ancak son zamanlarda Suriyelilerin evlerinden ayrıldığını ve yerlerini Afgan göçmenlerin aldığını iddia etti.

Türk Vatandaşlar da Göç Ediyor

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, Kayseri'ye 2016 – 2023 yılları arasında bin 668 göçmen geldiği, 3 bin 426 göçmenin ise bölgeden ayrıldığı bildirildi. Ayrıca, raporda 4 bin 621 Türk vatandaşının da Kayseri'yi terk ettiği yer alıyor.

ÖZEL HABER
Yorumlar 1
Juan Carlos 11 Ağustos 2024 09:06

Afkanlar surilerden da geri kalmış tehlikeli büyük lan neden İngiliz alman gelmiyor memleket ne hale geldi oy zamanı gelsin hele sandık da görüşürüz

Bakmadan Geçme