Kayseri'den uçacaklar dikkat: Sıkıntı yaşanıyor!

Dünya genelinde teknoloji kesintisi yaşanıyor. Pek çok sektör bu kesintiden etkilenirken banka sistemlerinin çöktüğü konuşuluyor. Arıza nedeniyle sıkıntı yaşayan THY de açıklama yaptı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Dünya genelinde yaşanan teknoloji kesintisinden Türkiye'de etkileniyor. Türk Hava Yolları (THY), bankacılık işlemleri dahil birçok sektörde sıkıntı yaşanıyor.

Teknoloji şirketi Microsoft'un sisteminde yaşanan arıza nedeniyle pekçok sektörde kesintiler meydana geliyor. İnternet sitelerinde de sıkıntı yaşanıyor. Kesintier nedeniyle ödeme sistemlerinde problemler yaşanırken, Microsoft hizmetleri,acil servis, borsa, havaalanları ve bankacılık sektörleri de işlemler durma seviyesine geldi.

Arızalar nedeniyle İngiltere'nin televizyon haber kanalı Sky News yayın yapamadı. Dünya çapındaki bu kesinti nedeniyle Alman Borsası, Sydney havalimanı ve çeşitli sektörlerden arıza nedeniyle açıklamalar geldi.

THY'da açıklama yaptı!

Türk Hava Yolları (THY), bilgi sistmelerindeki arıza nedeniyle biletlere ve rezervasyon sistmelerinde meydana gelen soruna ilişkin çalışmalar yapıldığını aktardı.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün yaptığı açıklamada şunları kaydetti: 'Bilgi sistemlerinde yaşanan sorunlar nedeniyle biletleme ve rezervasyon işlemlerinde aksamalar yaşanmaktadır. Sorunun giderilmesi ve yolcularımızın mağdur olmaması adına gerekli çalışmalar yapılmaktadır.Söz konusu aksaklık için özür dileriz.En kısa sürede sizlere bilgi vereceğiz. Dünyada havacılık da dahil farklı sektörden birçok şirketi etkileyen yazılım kaynaklı bir problem yaşandığı tespit edilmiştir. Kısmi olarak etkilenen operasyonlarımızdaki bu sorunun giderilmesi için gerekli aksiyonlar alınmaktadır. Operasyonlarımız kademeli olarak normal seyrine dönmektedir. Yaşanan aksaklıktan dolayı siz değerli misafirlerimizden özür dileriz.'

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme