Kayseri, din öğretimi gören öğrenci sayısında 8'inci

Kayseri, din öğretimi verilen Anadolu İmam Hatip Lisesi (AİHL) öğrenci sayısında, iller arasında 8'inci sırada yer aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün paylaştığı verilerden öğrenilen bilgilerde, Türkiye'de bulunan Anadolu İmam Hatip Liseleri'ndeki öğrenci mevcuduna göre Kayseri iller arasında 8'inci gelirken, onu da Van izledi.

KAYSERİ'DE 10'İN ÜZERİNDE AİHL'Lİ VAR

Edinilen bilgilerde Kayseri'de toplam olarak 11 bin 429 Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisinin öğrenim gördüğü kaydedildi. İller içerisinde en yüksek AİHL'li öğrenci miktarının toplam 97 bin 937 kişi ile İstanbul'da bulunduğu görülürken, onu da sırası ile Konya, Ankara ve Şanlıurfa takip etti. İller arasında en az AİHL öğrencisinin bulunduğu iller de sırası ile Tunceli, Ardahan ve Yalova oldu.

KADINLAR DAHA ÇOK TERCİH EDİYOR

Türkiye'de toplam olarak 517 bin 81öğrencinin AİHL'de öğrenim gördüğü dikkatleri çeken bilgilerde, AİHL'yi tercih eden öğrencilerin ise çoğunluk olarak kadın olduğu dikkatleri çeken bir başka detay oldu. Buna göre Türkiye'de yer alan toplam 517 bin 81 öğrencinin 277 bin 926'sının kadın, geri kalan 239 bin 155 bin öğrencinin ise erkek olduğu belirlendi. Kayseri'de de söz konusu durumun Türkiye ile benzer nitelikte olduğu görüldü. Buna göre öğrenim gören toplam 11 bin 429 öğrencinin 6 bin 151'inin kadın, geri kalan 5 bin 278'inin ise erkek olduğu bildirildi. HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme