Kayseri elektrik üretiminde 34. sırada

Kayseri'nin elektrik üretiminde kurulu güç olarak iller arasında 34. sırada yer aldığı ortaya çıktı.

Enerji Atlası'ndan elde edilen bilgilere göre her üretim türünde illerin toplam kurulu gücü bakımından sıralamasında Kayseri 34. sırada gelirken, Kayseri'yi ise Eskişehir'in izlediği ortaya çıktı.
KAYSERİ'NİN KURULU GÜCÜ 566 MW
Enerji Atlası'ndan paylaşılan bilgilerde iller arasında 34. Sırada bulunan Kayseri'nin kurulu gücünün toplam 566 mega watt olduğu kayıtlara geçti. Kayseri'nin bir önündeki ilin ise toplam 578 mega watt ile Trabzon olduğu görülürken, Kayseri'nin hemen altındaki ilin ise toplam 558 mega watt kurulu güze sahip olan Eskişehir olduğu öğrenildi.
KAYSERİ TÜKETTİĞİNİN YARIDAN FAZLASINI KARŞILIYOR
İllerin ürettikleri enerji ile tükettikleri enerji oranlarına bakıldığında ise Kayseri'nin tükettiği elektriğin yarıdan fazlasını karşıladığı görüldü. Buna göre Kayseri üretim-tüketim oranında yüzde 52 şeklinde bir tablo çizerken, iller içerisinde kendi tüketimini üretim ile karşılama oranlarında en yüksek çıkan il yüzde 1050 çıkan Artvin oldu. Artvin'i ise sırası ile şu iki il izledi; 'Sakarya ve Gümüşhane'.
Kendi elektriğini karşılama oranında en düşük olan iller ise sırası ile; 'Ağrı, Bitlis ve Çankırı-Bartın' oldu.
İLK SIRADA KAHRAMANMARAŞ, SONDA AĞRI
İllerin Türkiye'deki elektrik üretimi konusunda kurulu gücü bakımından sıralamasında ilk sırayı ise termik santraller bakımından öne çıkan Kahramanmaraş aldı. Buna göre toplam kurulu gücü 4 bin 184 mega watt olan Kahramanmaraş bu miktar ile ilk sırada gelirken, onu ise sırası ile şu iller takip etti; 'İzmir, Adana, Şanlıurfa, Samsun, İstanbul, Bursa, Hatay, Balıkesir ve Sakarya'.
Listede son sırada gelen iller de sırası ile şöyle oldu; ' Ağrı, Çankırı ve Bitlis'. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme