Kayseri emniyet kemeri kullanım oranında 23'üncü

Kayseri'nin Türkiye'de emniyet kemerini bağlama oranlarında 23'üncü sırada olduğu ortaya çıktı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı'nın ortaya koyduğu Türkiye'de emniyet kemerleri kullanım oranlarının belirlendiği 'İl bazlı, Türkiye geneli, şehir içi ve şehir dışı sürücü ve ön koltuk yolcu emniyet kemeri kullanım oranları sonuçlarının bulunduğu raporlarda Kayseri, iller içerisinde 23'üncü sırada yerini alırken, ilk 20'ye dahi giremeyen Kayseri'nin emniyet kemerini sevmediği görüldü. Kayseri'de emniyet kemerlerini takan sürücülerin oranı yüzde 50.2 oldu.
İLK SIRADA SAKARYA, SON SIRADA VAN
Trafik Hizmetleri Başkanlığı'nın sunduğu emniyet kemerleri kullanım oranlarında Türkiye'de yüzde 76.4'lük bir oran ile Sakarya ilk sırada gelirken, onu ise sırası ile Adana ve Karaman takip etti. Türkiye'de emniyet kemeri kullanım oranlarına göre en az olan il ise yüzde 8'lik bir emniyet kemeri kullanımı ile Van oldu. Van'ı da sırası ile Bingöl ve Erzurum izledi.
'EMNİYET KEMERİ HAYATA BAĞLAR'
Trafikte seyreden araçlardaki yolcuların bir çoğunun emniyet kemerini yasak olduğu için ve trafik polisinden çekindiğinden dolayı taktığı görülürken, emniyet kemerinin yaşam için çok önemli bir görev üstlendiği de yetkililerin beyanı ve yapılan bilimsel deneylerle biliniyor. Emniyet kemeri takılı olmadan yapılan kazada, araçta hava yastığı olsa dahi ölüm riski yüksekken, emniyet kemeri takılı olduğunda ise bu risk oranı yüzde 40 ila 50'ye varan düzeyde düşüyor. Bu nedenle toplumda yerleşmiş bir deyim de bulunuyor; 'Emniyet Kemeri Hayata Bağlar' ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme