Kayseri en çok konuta en az eğitime harcadı

Hane halkı tüketim harcamalarının yüzde 23,5'i İstanbul'da gerçekleşirken Kayseri, Sivas ve Yozgat, illerini kapsayan bölgede yüzde 25 ile konut ve kiraya harcandığı ortaya çıktı. En az harcama ise eğitime yapıldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2013 yılı Hanehalkı Tüketim Harcaması'nın (Bölgesel) istatistiklerini açıkladı. Buna göre; Hanehalkı Bütçe Araştırması'nın 2011-2012-2013 yıllarına ait verilerinin birleştirilmiş sonuçlarına göre; toplam tüketim harcamasının yüzde 23,5'i İstanbul'da oturan hanehalkları tarafından yapılırken, Ege Bölgesi yüzde 15'lik oranla ikinci sırada yer aldı, bunu yüzde 11,9 oranı ile Akdeniz Bölgesi izledi. Kayseri, Sivas ve Yozgat, illerini kapsayan bölgede, hanehalkı tüketim harcamalarında en yüksek payı yüzde 25 ile konut ve kira harcamaları alırken, en düşük pay ise eğitim hizmetlerinde olduğu gözüküyor.


EN ÇOK KONUT EN AZ EĞİTİME HARCANDI


Kayseri eğitim harcamalarına yüzde 100 toplam tüketim harcamaları üzerinden yüzde 4,7 oranında pay ayırırken, giyim-ayakkabıya yüzde 4,1, gıda ve alkolsüz içeceklere yüzde 22,8, alkollü içecekler, sigara ve tütüne yüzde 4,7, konut ve kiraya yüzde 25, mobilya, ev aletleri ve bakım hizmetlerine yüzde 7,1, sağlık harcamalarına yüzde 1,8, ulaştırmaya yüzde 17,9, haberleşmeye yüzde 3,6, eğlence ve kültüre yüzde 2,5, eğitim hizmetlerine 1,8, lokanta ve otellere 4,1 pay ayırdı.Tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde gıda ve alkolsüz içecekler harcaması payının en yüksek olduğu bölge yüzde 27 ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi iken, en düşük olan bölge yüzde 16,3 oranıyla İstanbul oldu. Konut ve kira harcamalarına en yüksek payı ayıran bölge, yüzde 29,3 oranıyla İstanbul olurken Kuzeydoğu Anadolu ve Ortadoğu Anadolu Bölgelerinde bu pay yüzde 22,6 olarak gerçekleşti.


ÖZEL HABER: SEHER GÖZÜKÜÇÜK

Bakmadan Geçme