Kayseri esnafı bu dertten yakınıyor!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte gurbetçiler Kapalı Çarşı esnafının da yüzünü güldürdü. Ancak geçen yıla oranla alışverişlerde düşüş yaşanması nedeniyle esnaf, kış sezonunu düşünüyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'de gurbetçi vatandaşların uğrak noktası Kapalı Çarşı'da hareketlilik sürüyor. Ancak geçen yıla kıyasla bu oranda düşüş yaşanırken Kapalı Çarşı esnafı da kış sezonunu düşünüyor. Yerel üreticiler orijinal ithal ayakkabı satışları sebebiyle zor durumda kalıyor.

Kayserili gurbetçi vatandaşlar yurtdışına götürmek istedikleri ürünler için Kapalı Çarşı'ya geliyor. Kimi vatandaşlar kıyafet, ayakkabı alırken kimi vatandaşlar da yöresel gıda ürünlerine yöneliyor. Gurbetçiler yurtdışındaki yakınlarına hediye almak için de Kapalı Çarşı esanfını tercih ediyor.

Ancak dünya genelinde yaşanan ekonomik gelişmeler, Türkiye'deki enflsayon verilerinin yüksek olması Kayseri esnafını da etkiledi. Kapalı Çarşı'da alışveriş yapan gurbetçiler bulunuyor fakat geçen yıla oranla bu yoğunlukta düşüş yaşanıyor.

Esnaf bu durumu ülke ekonomisine bağlarken kış aylarını nasıl geçireceğini düşünüyor.

Yerel üreticiler bu durumdan bıktı!

Günümüzde Türkiye ayakkabı sektöründe yıllık 500 milyon çiftten fazla üretim kapasitesine sahipken sektörde yerli ve ithal tartışmasıda ayrıca dikkat çekiyor.

Orijinal ithal ayakkabılardan yerli ayakkabı üreticileri oldukça şikayetçi. Bu ayakkabılar sosyal medya veya kent içerisindeki bazı esnaflarda satışa sunuluyor.

Ayakkabıların orijinal halinden ayırt edilememesi ise vatandaşlar için cazip hale geliyor. Yerel üreticiler ise bu durum nedeniyle rahatsızlıklarını dile getiriyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme