Kayseri, gayrimenkul vergi mükellefinde ilk 20'de

Vergi Haftası'nda Kayseri'nin faal gayrimenkul vergileri mükellefleri miktarında iller arasında ilk 20'de yer aldığı ortaya çıktı.

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan (GİB) elde edilen bilgilere göre Kayseri, faal gayrimenkul sermaye iradı mükellef sayılarında, iller içerisinde ilk 20'de yerini aldı.
KAYSERİ 15'İNCİ SIRADA
GİB'den edinilen vergi mükellefleri sayılarında Kayseri'nin iller arasında 15'inci sırada geldiği kayıtlara geçerken, vergi mükellef sayılarının ise toplam 17 bin 755 olduğu belirlendi. 2016 yılının Ocak ayı itibariyle paylaşılan verilerde, bir önceki yılın son ayına kıyasla vergi mükellefi sayısında düşüş yaşandığı da edinilen diğer bilgilerden oldu. Buna göre 2016 yılı ilk ayında gayrimenkul vergi mükellef sayısı toplam 17 bin 755 iken, 2015 yılının son ayında bu rakam toplam 17 bin 774 oldu. Süre olarak 1 ay içerisinde toplam 19 gayrimenkul vergi mükellefi azalma yaşandı.
İLK SIRADA İSTANBUL
GİB'in verdiği bilgilerde, Türkiye'de en çok gayrimenkul mükellef sayısının İstanbul'da olduğu öğrenildi. Buna göre İstanbul'da toplam 581 bin 947 gayrimenkul vergi mükellefi bulunurken, onu ise toplam 198 bin 665 faal vergi mükellefi bulunan Ankara takip etti. İller içerisinde 3. sırada ise toplam 133 bin 971 faal gayrimenkul vergi mükellefi bulunan İzmir yerini aldı.
Türkiye'de en az faal gayrimenkul vergi mükellefinin bulunduğu il de toplam 605 faal gayrimenkul vergi mükellefi bulunan Hakkari oldu.
TÜRKİYE'DE 1 BUÇUK MİLYONUN ÜZERİNDE MÜKELLEF
Edinilen bilgilerde, Türkiye genelinde 1 buçuk milyonun üzerinde faal gayrimenkul vergi mükellefi olduğu ortaya çıktı. Tam olarak toplam 1 milyon 668 bin 44 kişi olan gayrimenkul vergi mükellefi, Türkiye'nin nüfusuna oranlandığında ise her 46 kişiden birinin gayrimenkul vergi mükellefi olduğu görülüyor. Türkiye genelinde, bir önceki aya kıyasla mükellef sayılarının düşüş gösterdiği, dikkatleri çeken başka bir detay oldu. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme