Kayseri geçmişinin viranesi, şimdinin gözde vitrini

Bir zamanlar Kayseri'nin adeta bir viraneyi andıran ve yasa dışı olaylarla anılan Tavukçu Mahallesi, yeni yüzü ile Kayseri Mahallesi, şimdilerde virane yerine şehrin gözde bir vitrini haline geldi.

Şehrin sosyal ve kültürel hayatına kazandırılan tarihi Kayseri Evleri'nin eski ve yeni hali görenleri şaşırtırken, şehrin de karakteristik özelliklerini yerli yabancı turistlere anlatıyor. Tarihi Kayseri Evleri mimarisinin yanı sıra, Kayseri mutfağını, kültürünü, özelliklerini kısaca Kayseri yaşamını tanıtan Kayseri Mahallesi, otantik ve otantik olmasının yanında da modern duruşuyla ziyaretçilerinin beğenisini kazanıyor.
ZİYARETÇİLER MEMNUN AYRILIYOR
Konu ile ilgili bilgiler aldığımız İşletme Genel Müdürü Tarık Elbüstan, yeni yeni tanınan ve rağbet görmeye başlayan Kayseri Mahallesi ve içerisindeki tesislerden, gelen vatandaşların oldukça memnun ayrıldıklarını ifade ederek, ilerleyen günlerde bu mekanın tanıtımını içeren reklam faaliyetlerine başlayacaklarını kaydetti.
10 ÇEŞİT TESİS İLE ZİYARETÇİSİNİN HİZMETİNDE
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından restore ettirilerek Kayseri'ye kazandırılan mekanda, Kayseri mutfağı ile yöresel lezzetlerin bulunduğu restoranlardan, butik otele kadar, kır kahvesinden çeşitli el sanatlarının icra edildiği mekanlara, banka, hamam, kasap ve kafe gibi bir mahallenin içerinde bulunan bütün unsurlara kadar her şey yer alıyor.
YAKLAŞIK 30 BİN METREKARE ALAN
Kayseri Mahallesi'ndeki tesislerin yaklaşık 30 bin metrekarelik bir alan üzerinde bulunduğunu ifade eden İşletme Genel Müdürü Elbüstan, 'Şu anda Kayseri Mahallesi'ndeki tesislerimiz tam kapasite hizmet vermekte. Henüz tam anlamıyla bu mekanı duyuramadık. İlerleyen günlerde bu gözde mekanı tanıtmak için reklam çalışmalarına başlayacağız. İnşallah burası Kayseri'yi aslına uygun olarak, gerçek manada ziyaretçilerine tanıtacak. Buraya gelen yerli yabancı turistler, Kayseri hakkında yeteri kadar bir intiba sahibi olacaklar. Onların memnuniyeti noktasında da elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Burası Kayseri için bir değerdir' dedi.
DÖNÜŞÜM DUDAK UÇUKLATIYOR
Önceki hali adeta bir viraneyi andıran ve insanların hem güvenlik nedeniyle, hem de potansiyeli olmasına rağmen gezilecek ve görülecek bir düzende bulunmaması nedeniyle uğramadığı merkezi olan bu mekan, özgün haline ek modern görünümü ile de bir yaşam alanı görünümü alırken, söz konusu mekanın önceki ile sonraki hali arasındaki fark adeta dudak uçuklatıyor. Önceki halinde Kayseri evleri ve konakları yıkılmak üzere ve etrafı da bir çöplük görünümünde iken, hatta bit pazarı da burada kuruluyor iken, şimdi ise zeminler desenli parkeler ve ahşaplarla döşenmiş, ev ve konaklar bir müze görünümü almış, aslına uygun yeni eklemeler yapılmış ve bir yaşam alanı haline gelmiş durumda. Kayseri Mahallesi'ne gelen ve önceki halini de bilen vatandaşlar bu manzara karşısında gözlerine inanmakta zorlanıyor. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme