Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları'ndan Sert Tepki!

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları, İsrail'in bir süredir Gazze'de sürdürdüğü saldırıları Lübnan'a taşıyarak yeni bir katliama imza attığını belirterek, bu vahşi saldırıları kınayan bir basın açıklaması yaptı. Detaylar haberimizde..

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları, İsrail'in bir süredir Gazze'de sürdürdüğü saldırıları Lübnan'a taşıyarak yeni bir katliama imza attığını belirterek, bu vahşi saldırıları kınayan bir basın açıklaması yaptı.

Yapılan açıklamada, Gazze'de bir yıl boyunca çocuk, kadın, genç, yaşlı demeden 50 binden fazla Müslüman'ı katleden ve 100 binden fazlasını yaralayan İsrail'in, Lübnan'da da saldırılara başladığına dikkat çekildi. Lübnan'daki Hizbullah örgütüne yönelik gerçekleştirilen eşzamanlı saldırılarda, onlarca insanın hayatını kaybettiği, yüzlercesinin ise yaralandığı ifade edildi. İsrail'in, Lübnan'daki yerleşim bölgelerine havadan bildiri atarak halkın yaşadıkları bölgeleri terk etmelerini istediği, aksi takdirde daha fazla katliam yapacağı tehdidinde bulunduğu vurgulandı.

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Derneği Başkanı Ahmet Taş, saldırılara ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

‘Bir yıldan bu yana Gazze'de on binlerce insanı katledip şehri harabeye çeviren İsrail, şimdi de Lübnan'da saldırılara başladı. Bu vahşi saldırıları insanlık adına şiddetle kınıyor, saldırıların bir an önce durdurulması için bölge ülkelerini işbirliğine davet ediyoruz. Lübnan saldırılarında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, Lübnan halkına başsağlığı diliyoruz.'

Hulusi Akar'a Destek Mesajı

Öte yandan, Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları, önceki Milli Savunma Bakanı ve şu anki Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar'ın katıldığı bir programda dile getirdiği ‘Eğitimin amacı Allah'tan korkma, kuldan utanma bilincini kazandırmaktır' sözlerine destek verdi.

Hulusi Akar'ın bu sözlerinin bazı çevreler tarafından eleştirildiğini ve aleyhinde kampanya başlatıldığını belirten Ahmet Taş, şu açıklamayı yaptı:

‘Eğitimin amacı Allah'tan korkma, kuldan utanma bilincini kazandırmaktır görüşünü yerinde buluyor ve destekliyoruz. Hulusi Akar'a yönelik saldırı ve sataşmaları ise yersiz, dayanaksız ve gayri milli olarak değerlendiriyor, asla kabul etmiyoruz.'

Ahmet Taş, Hulusi Akar'ın yeni nesillerin eğitimine büyük önem veren bir değer olduğunu vurgulayarak, yapılan eleştirilerin haksız olduğunu dile getirdi.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme