Kayseri gözde kent oldu – Dünyanın dört bir yanından bunun için Kayseri'ye geliyorlar!

Türk turizminin güvencesi olarak bilinen gurbetçiler için Kayseri adeta gözde kent oldu. Gurbetçiler dünyanın dört bir yanından o hizmeti alabilmek için kente akın ediyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Gurbetçi sezonunun açılmasıyla Kayseri'de çarşı pazarda başlayan hareketliliğin yanı sıra o hizmet de öne çıkan önemli hizmetler arasında ilk sıralarda yer aldı. Dünyanın dört bir yanından gelen gurbetçiler Kayseri'ye gelerek bu önemli hizmetten faydalanıyor. İşte detaylar…

Kayseri'de yaz aylarında kente gelen gurbetçilerle birlikte piyasalarda hareketlilik başladı. Kayseri esnafının dört gözle beklediği gurbetçilerle artık esnafın yüzü gülüyor.

Kente gelen gurbetçiler sarraf, pastırma, lokum ve tekstil sektörleri başta olmak üzere birçok sektöre hareket katıyor. Bu sektörlerin arasına bu yıl bir yenisi daha eklendi.

Sağlık turizmine gurbetçi dopingi!

Gurbetçi vatandaşlar Kayseri'nin sağlık turizmine de büyük katkıda bulunuyor. Kayseri halkı ile birlikte çevre illere de tam kapasite sağlık hizmeti sunan Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri şimdi de sağlık turizmi ile resmen dünyaya açıldı.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri, sunduğu yaz-kış yüksek kaliteli sağlık hizmetleri ve konaklama imkânlarıyla, Erciyes Dağı - Kapadokya Bölgesi ve çevre illerden hatta dünyanın dört bir yanından gelen hastalara sağlık hizmeti sunmaya devam ediyor. Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Alper Kemaloğlu sağlık turizmi konusuyla yakından ilgilenerek gelişmesine büyük katkıda bulunuyor.

Süreç nasıl ilerliyor?

Üniversite hastanelerinde tedavi olmak isteyen hastalar, öncelikle ellerindeki tüm verilerle aracı kuruluşlara başvuruyor. Başvuruyu alan kuruluşlar, hastanedeki ilgili birimler ile irtibata geçerek verileri iletiyor. Hastanelerdeki ilgili birimler tedavi gereksinimi değerlendirten sonra yine aracı kuruluşlar üzerinden hizmet almak isteyen kişilere geri bildirimde bulunuyor. Hastanın tedavi önerilerini kabul etmesi durumunda tedavi süreci başlıyor.

Üniversite dışında pek çok özel ya da kamuya bağlı sağlık kurumunda tedavi olmayı amaçlayarak gelen gurbetçi vatandaşlar Kayseri'de geldikleri ülkeden daha uygun fiyata ihtiyacı olan tedaviyi alabildiklerini dile getiriyor.

Sağlık hizmetinden yararlanmak amacıyla Kayseri'ye gelen gurbetçiler ya da turistler, tedavi öncesi veya sonrasında Kayseri'de biraz daha fazla vakit geçirerek turizme katkıda bulunması amaçlanıyor.

Her yıl Kayseri'ye gelen gurbetçilerin kente ekonomik anlamda olumlu yansımaları oluyor. Uzmanlar gurbetçilerin yabancı turistlerden daha uzun süre kaldığını, bu sebeple şehir ekonomisine büyük katkı sağladıklarını kaydediyor.

ÖZEL HABER
Yorumlar 2
Emrah 29 Temmuz 2024 00:13

Bencede inandırıcı degil

Fuat Özyeşil 28 Temmuz 2024 12:57

İnandırıcı değil

Bakmadan Geçme