Kayseri Havalimanı'nda tartışmalar devam ediyor!

Kayseri Erkilet Havalimanı yeni terminal binası geçtiğimiz aylarda hizmete başladı. Terminal binası bir kesim vatandaş beğendiğini dile getirse de başka bir kesim hizmetlerin yetersiz olduğunu dile getiriyor. Havalimanı tartışmaları devam ediyor! Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayseri Erkilet Havalimanı yeni terminal binası tartışmaları devam ediyor. Vatandaşların azınlık kısmı yeni terminal binasını beğenirken, büyük bir kısmı hizmetin eksiksiz olduğunu dile getiriyor.

İç Anadolu Bölgesi'nde Esenboğa Havalimanı'ndan sonra en büyük 2'nci, Türkiye genelinde yolcu sayısında 11'inci, dış hat yolcu trafiğinde ise 7'nci sırada yer alan havalimanının yeni terminal binası ve apron (uçak park alanı) 2 milyon 350 bin yolcu kapasitesine sahip bulunuyor. 2 milyar TL'ye mal olan projenin içinde 4 katlı otoparkı ile 6 körüklü bulunuyor.

Hizmete girdikten bir süre sonra yeni terminal binası ile ilgili şikayet ve tepkiler artış gösterdi. Yeni terminal binasının otoparkından, personel hizmetine, havalimanı tuvaletlerine kadar her noktada şikayetler baş gösteriyor. Bekleme süresinde sıkıntı çıkaran personellere tepki gösteren R.Ç. ‘Yakınını almaya ve yakınını dönüş de götürüyorsun. 5 dakika durdurmuyorlar. Polis ve park ayakçıları ellerinde birer düdük bizleri bırak o yabancı turistler afal afal bakıyor. Dünyanın hiç bir tarafında görmediklerini görüyor ve fotoğraf çekiyorlar utanç verici hareketler. Sanki Texsas sefil parkcımıdır ne onlara hiç bir şey soramıyorsun insanlara çok kaba davranıyorlar. Gerçekten çok güzel hava alanı olmuş ama değnekçilerin eline geçmiş. Her şeyden önce kendimizi yetiştirmek lazım anlayış hizmeti kusursuz yapmamız lazım. Bence binaya diyecek yok ama hizmeti yapan anlayışlı personel yok! Tabi herkesi aynı kefeye koymamak lazım sorun ( park. park park) utanç verici inşallah bir çözüm getirilir' ifadelerinde bulundu.

Kayserili vatandaşlar yeni terminal binasına tepkili ve Kayseri'den uçan uçana haberlerimizin ardından tartışmalar çığ gibi büyüdü.

Ucuz da diyen var pahalı da!

Erkilet Havalimanı terminal binasının otopark sorunu devam ediyor. Konu ile ilgili haberlere yorum yapan vatandaşlar pahalı mı, ucuz mu tartışmalarını başlattı. Bilal kullanıcı adıyla yorum yapan bir vatandaş, ‘Yıllarca bu otopark yiyicilerinden bıktık. Ücretsiz park alternatifi olmalı. Havaalanı planlarken bunu bilerek göz ardı ettiler çünkü güçlü ve hırsızdan yana olmak ratnçıların huyudur' ifadelerinde bulundu. Esref Mengü yaptığı yorumda, ‘Evet 16 ağustos ta 1 dk durdum diye park cezası yedim adalet bu' ifadelerinde bulunurken, İrfan isimli kullanıcı, ‘Bu tür yerlerde otoparklar ilk yarım saat bir saat ücretsiz olmalı gir çık istersen hiç bekleme para alınıyor eşkiya gibi' dedi. Mustafa kullanıcı isimli bir vatandaş ise ‘Havaalanı otoparkı güzel olmuş ucuz da bir tarifesi var' ifadelerinde bulundu.

Hizmetler yetersiz!

Otoparkından, Havaalanı tuvaletine, bavulların döndüğü banttan, personellerin yolculara davranışlarına kadar her noktada hizmetlerin yetersiz olduğu iddia ediliyor. Karaoğlan isimli kullanıcı, ‘Bu sene dönüş uçuşunda havalimanında çalışan şirket çok ama çok canımı sıktı. Yük verme esnasında sadece ve sadece 2 kilo fazla için benden 20 Euro para istediler. Yanlış okumadınız. Sadece 2 kilo. Türk parası verecektim. Kendisinde bozuk para olmadığı için, benden büfeden para bozdurmamı istedi. Yani para almasını biliyorlar ama vermesini bilmiyorlar. Kepazeliğe bakın. Kayseri havalimanı acilen bu şirket ile ilişkisini kesmelidir' ifadelerinde bulunurken, Eagle isimli kullanıcı, ‘Üzülerek söylüyorum ki bu yeni binanın tuvaletleri bu binaya hiç yakışmıyor' dedi.

Mehmet Herdem isimli kullanıcı, ‘Yeni terminal güzel olmuş. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Gelişte bavulların döndüğü bant çok küçük olmuş. İnsanlardan almaya yaklaşamıyorsunuz. Kalabalık zamanda ihtiyaca cevap vermez. Keşke büyük uzun yapsalardı. Bavullar dönüyor. Çok kısa yetersiz' ifadelerinde bulundu. İsmail İnce isimli kullanıcı yürüyen merdiven olmamasından yana öneride bulunarak, ‘Terminal binası çok güzel olmuş ancak dış hatlarda uçağa binmek için yürüyen merdiven olsa daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Yaşlı insanlar için yeterli tekerlekli sandalye kontenjanı yok. Dolasıyla yaşlı insanlar için gate den uçak kapısına kadar gitmek zahmetli olur. Gene de bu güzelim Terminal binasını yapan mühendislere çalışan elemanlara teşekkür ediyorum' dedi.

ÖZEL HABER
Yorumlar 1
Erciyesdagi 16 Eylül 2024 21:45

Gazete satilmiyor olacak sey degil.gazete bayisi yok cunku.gazeteden.kitaodan para gazanamiyorlar her sey para rant menfaat olmus

Bakmadan Geçme