Kayseri heyeti Erzurum'da anma programına katıldı

Türkiye Yazarlar Derneği Kayseri heyeti 11-12 Ekim günlerinde yazarlar birliği Erzurum şubesinin düzenlediği, bir süre önce hayatını kaybeden yazarlar birliği kurucusu ve şeref başkanı D. Mehmet Doğan'a anma programına katıldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

TAKİP ET

11-12 Ekim günlerinde yazarlar birliği Erzurum şubesinin düzenlediği, bir süre önce hayatını kaybeden yazarlar birliği kurucusu ve şeref başkanı D. Mehmet Doğan'a anma programları yapıldı.

İki gün süren programın birinci ve ikinci günlerinde ayrı ayrı programlar yapıldı. Programlara Erzurum Valiliği, Büyükşehir belediyesi, Atatürk Üniversitesi, Erzurum halkı, üniversite öğrencileri, yazarlar birliği Ankara, İstanbul, Konya, Kayseri, Erzincan ve Giresun şubelerinden ve genel merkezden temsilciler de katıldılar.

Erzurum şubesinin emek vererek güzel organize ettiği programın ilk günü olan 11 Ekim Cuma günü cuma namazı, Üniversite camiinde eda edildi. Daha sonra misafirlere Erzurum'un her biri birbirinden değerli tarihi mekânları gezdirildi. Büyükşehir belediyesinin, bir kısmı da Kültür Bakanlığının katkılarıyla ortaya çıkarılıp hizmete sunulan tarihi mekânları gezip bilgi almak, oralarda çay içip muhabbet etmek ayrı bir güzellikti misafirler için.

Birinci günün akşamı Atatürk Üniversitesi rektörü Kemal Bıyıkoğlu konferans salonunda D. Mehmet Doğan'ı dostlarının anlattığı panel vardı. Moderatörlüğünü Erzurum Şube başkanı Mehmet Gözütok‘un yaptığı panelde, yazarlar birliği Genel başkanı Musa Kazım Arıca, İstanbul Şube başkanı Mahmut Bıyıklı ve Konya Şube başkanı Ahmet Köseoğlu yaptıkları birbirinden değerli sunumlarla rahmetli Mehmet Doğan'ı anlattılar. Programın başında Erzurum Büyükşehir Belediye başkanı Mehmet Sekmen ve Atatürk Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu birer selamlama konuşması yaptılar. Sunumlardan sonra konuşmacılara plaket verdiler.

Yoğun bir katılımla yapılan programa öğrencilerin, yazarların ve bürokratların yoğun ilgi göstermesi dikkatlerden kaçmadı. Erzurum şubesinin güzel ev sahipliğinde yapılan D. Mehmet Doğan'ı anma toplantılarının ikinci günü programı D. Mehmet Doğan kütüphanesinde yapıldı.

Sınırlı sayıda davetlinin katıldığı programda, şube başkanları ve temsilcileri D. Mehmet Doğan'la ilgili tanışma, çalışma ve hatıralarını, onun gayretli örnek hayatına dair anlatımlar da bulundular. Bu programda Kayseri şubesinden Ahmet Taş, genel merkezden Mahmut Erdemir, İstanbul şubesinden Mahmut Bıyıklı, Erzincan Şubesinden Halil İbrahim Özdemir, Giresun Şubesinden İsmail Güçtaş, Erzurum şubesinden Hanifi İspirli, yaptıkları anlatımlarla rahmetli Başkan D. Mehmet Doğan'la ilgili yaşanmışlıklardan bilgiler aktardılar. Konuşmacılara plaketlerin takdiminin ardından toplu fotoğraf çekimi ile program tamamlandı.

2 gün süren ve dolu dolu geçen davetli olarak gelen şube temsilcilerinin yanında Genel Merkezi'nde katıldığı, Erzurum valiliğinin, Büyükşehir Belediye Başkanlığının, Atatürk Üniversitesi Rektörlüğünün yakın destek verdiği Erzurum bürokrasi ve öğrencilerinin yakın ilgi gösterdiği misafirlere, her türlü izzeti ikramın eksiksiz yapıldığı güzel anma programı için, yazarlar birliği Erzurum Şube başkanımız Mehmet Gözütok'un şahsında Erzurum şubesine, Büyükşehir Belediye başkanlığına ve kültür daire başkanı Ergün Engin beye, Atatürk Üniversitesi rektörlüğüne, yakın ilgileri için Mesut Turan beye Hüseyin Koçak beye ve tüm camiaya çok teşekkür ediyorum. Allah emeklerini bereketli kılsın.

Bakmadan Geçme