Kayseri ihya oldu: 56 Milyar TL değerinde dev yatırım!

Devlet Su İşleri tarafından geçtiğimiz 22 yılda Kayseri'de çok sayıda yatırım hayata geçirildi. Yatırımlara ilişkin son verileri Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta paylaştı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Sanayi üretimleri olduğu kadar tarımsal ürün üretimleri ile de ön plana çıkan Kayseri, sanayi yatırımları ile olduğu kadar tarım yatırımları ile de gündeme geliyor. Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta'nın yaptığı sosyal medya paylaşımında Kayseri için önemli istatistiksel verilere yer verildi.

'Kayseri ihya oldu'

Genel Müdür Balta yaptığı paylaşımda 'Kayseri'yi su yapılarıyla ihya ettik' ifadelerine yer vererek Kayseri'de son 22 yılda 185 su yapısının tamamlandığını belirtti. Tamamlanan projeler tarım alanında çok önemli kazanımlar sağlarken aynı zamanda ilçelerin üretim ekonomisine büyük katkı sağladı. Ürün çeşitliliğini artmasına olanak sağladı.

766 bin dekar alan sulamaya açıldı

Kayseri'de inşa edilen 52 sulama tesisi ile il genelinde toplam büyüklüğü 766 bin 580 dekara ulaşan alanın sulamaya açıldığı belirtildi. Öte yandan inşa edilen 12 baraj ve 6 gölet ile 456 milyon metreküp su depolama hacmine ulaşıldığının altı çizildi. 9 Adet Hidroelektrik Enerji Tesisi ile yıllık 760 GWh gücünde enerji üretimi sağlanırken 1 adet HES projesinin ise sürdüğü bilgisi paylaşıldı.

Taşkın kontrolü sağlandı

Yapımı gerçekleştirilen 83 adet taşkın koruma tesisi ile Kayseri şehir merkezi başta olmak üzere 72 adet yerleşim yeri ve bin 116 dekar arazi taşkın riskine karşı koruma altına alındı. 29 adet taşkın koruma tesisinin ise inşaatının ilerleyen aylarda tamamlanması bekleniyor.

Tescil işlemleri hız kazandı!

Çalışmalar yalnızca su yatırımları ile değil aynı zamanda Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri kapsamında da devam etti. 15 adet proje tamamlandı ve 1 milyon 903 bin 260 dekar alanın tescil işlemleri gerçekleştirildi.

56 Milyar TL değerinde yatırım

Yapılan paylaşımda Kayseri'ye son 22 yıl içerisinde yapılan yatırımların toplam değerinin 56 milyar 356 milyon TL'ye ulaştığı ve yatırımların aralıksız olarak süreceği belirtildi.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme