Kayseri Kalesine Bizans Bayrağı asıldı… Halk Galeyana geldi. Tarihin En İlginç Olaylarından Biri…

Bir belgesel çekimi sırasında tarihi Kayseri Kalesi'ne Bizans Bayrağı asılınca, Haçlı bayrağını gören halk galeyana geldi. Kalabalığın artması ve tepkilerin yükselmesi üzerine Haçlı bayrağı indirilerek yerine Türk Bayrağı asıldı. Birkaç yıl önce yaşanan bu ilginç olayın görüntüleri yeniden sosyal medyada gündem oldu. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Youtube Kanalı
Abone Ol
TAKİP ET

2008 yılında Kayseri'de meydana gelen bir olay, ‘Tarihin en ilginç olaylarından biri' olarak yeniden sosyal medyada gündem oldu.

Anadolu'da yaşayan uygarlıkların yaşamını anlatmak için kurgulanan ‘Anatolia' adlı belgeselin çekimleri Kayseri'de de yapıldı. Kayseri Cumhuriyet Meydanı ve bazı tarihi yerlerde yapılan çekimlerin, tarihi Kayseri Kalesi'nde de yapılması kararlaştırıldı.

Çekimler için 30 kişilik ekip hazırlık yaparken, Kayseri Kalesi'nin surlarına senaryo gereği Bizans bayrağı asıldı. Bu bayrağı gören bazı vatandaşlar, toplanıp tepki göstermeye başladı. Kalabalık kısa sürede büyüdü. Toplanan grup, 'Biz Müslümanız, bu haçlı bayraklarının burada ne işi var' derken, belgeseli çeken ekibe sert tepki gösterdi.
Kalabalığın artması ve tepkilerin yoğunlaşması üzerine belgeselin yönetmeni Tanyolaç Türkben, polisi arayarak yardım istedi. Bu sırada halkı yönlendire bazı kişiler, 'Kalenin surlarına çıkıp bayrakları indirelim, yerine bizim bayrağımızı asalım' dedi. Olay yerine güvenlik güçleri gelerek, grubu sakinleştirmeye çalıştı.

Tepkilerin dinmemesi üzerine Bizans bayrakları surlardan indirildi. Surlara, bir süre sonra Türk Bayrağı asıldı. 30 kişilik belgesel ekibi malzemelerini toplayıp bölgeden uzaklaştı ve çekimler iptal edildi. Belgeselin yapımcısı ve yönetmeni Tanyolaç Türkben, çekim sırasında meydana gelen olay ardından Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi'ne çağrıldı.
Çekimlerle ilgili valilikten izin aldıklarını belirten Türkben, polis yetkililerine bundan böyle çekim yapacakları yerler ve saati konusunda bilgi verdiğini, tepkinin organize hareket olmadığını, yoldan geçen kişilerin bir araya gelerek galeyana gelmesi sonucu oluştuğunu bildirdi.

O günlerde dünya medyasına da ‘tirajı komik olay' şeklinde haberlere konu olan bu ilginç olayın görüntüleri, yeniden sosyal medyada gündem oldu. Bazı sosyal medya platformları tarafından paylaşılan görüntüler çok sayıda yorum aldı.

ÖZEL HABER
Yorumlar 7
Başöğretmen 16 Haziran 2024 20:12

Önceden halka duyuru yaparsın. Caddesinde, sokağında halkı bilgi sahibi yaparsın. O zaman halk tepki vermez. Bu halk bayrak için vatan için, din için canını verir. Bu halka cahil demek kimsenin haddi değildir. Belgesel yaparken halkın tepkisini bilmelisiniz. Bu vatan kolay kazanılmadı. Milyonlarca şehit verildi. Bin yıldır. Ne mutlu Türk'üm diyene.

Başöğretmen 16 Haziran 2024 18:46

Bu hayaller boş. Anadolu aziz vatanımızdır. Ay yıldızlı al bayraktan başkası asılamaz. En son asanların ellerini, Başkomutan Atatürk kırdı. Şehitler ölmez vatan bölünmez. Ne mutlu TÜRK'ÜM diyene. Bu vatan Türk ve Müslüman 'dır. Sonsuza dek öyle kalacak Allah 'ın izni ile...Tüm ÜLKEMİZE selamlar olsun.

Adanalı şimşek 16 Haziran 2024 18:35

Kayseri halkını takdir ediyorum. Duyarlı olmaları çok güzel. Bu vatan her zaman Türk'ün öz vatanıdır. Türk Kalacak. Kayserinin vatandaşlara cahil diyenler cahildir. Bu yurdu almak için kaç defa haçlı seferleri düzenlendi? Bilmezler, bu vatanı en son Atatürk ne şartlarda kurtardı. Bilmezler. Tüm ÜLKEMİZE ve Kayseri halkına selamlar. " Ne mutlu, Türk'üm diyene!" Atatürk

Ensar 16 Haziran 2024 11:15

Kadim türk yurdudur Anadolu'daki her karış toprağı al bayraktan başkası hiçbir zaman asilamaz her memlekette önceden yaşamış uygarlıklar var gidin Sırbistan da açın bakalım size açtiriyorlarmi türk bayrağını ne yani bu hali asmak

FIRAT 16 Haziran 2024 10:45

Kayserililerin duyarlılığı bence.

çağlar 16 Haziran 2024 10:40

Tarih bilmez cahil insanlar

Şekercan 16 Haziran 2024 07:12

Kayserililerin cahilliği düpedüz....Bu zihniyet gaza gelme olduğu sürece bir gram gelişmez....

Bakmadan Geçme