Kayseri kamuya dair şikayetlerde 9.'uncu sırada

Kayseri, Kamu Denetçiliği Kurumu'na (Ombudsmanlık) gelen şikayet miktarları içerisinde iller arasında 9. sırada çıktı.

Bugün başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünya genelinde 140'a yakın ülkede bulunan Türkiye'de ise 2012 yılında kurulan ve o tarihten bu yana hizmetlerini gerçekleştiren, amacı; idarenin her türlü eylem ve işlemleri ile tutum ve davranışlarını, insan haklarına dayalı adalet anlayışı içinde, hukuka ve hakkaniyete uygunluk yönlerinden incelemek, araştırmak ve önerilerde bulunmak olan TBMM'ye bağlı kamu tüzel kişiliğine haiz özel bütçeli Kamu Denetçiliği Kurumu'na (Ombudsmanlık) 2014 yılında Kayseri'den toplam 99 şikayet başvurusu yapıldı. Bu rakam ile Kayseri Türkiye'de 9. sırada geldi. Listede ilk sırayı ise toplam 1156 şikayet ile başkent Ankara alırken, onu ise sırası ile 1020 şikayet ile İstanbul ve 275 şikayet ile de İzmir takip etti. Şikayet miktarı sıralamasında ilk 3'ten sonraki şehirler ise sırasıyla şöyle oldu: Antalya, Adana, Konya, Bursa, Ordu, Kayseri ve Kocaeli.
İÇ ANADOLU BÖLGESİ İLK SIRADA
Kamu Denetçiliği Kurumu'na gelen şikayetlerin bölgeler bazındaki sıralamasında ise İç Anadolu Bölgesi toplam 1630 şikayet ve yüzde 28.92'lik bir oran ile bölgeler arasında ilk sırada yerini alırken, onu ise toplam 1515 şikayet ve yüzde 26.87'lik bir oran ile Marmara Bölgesi takip etti. Listede 3. sırayı alan bölge ise toplam 672 şikayet ile Karadeniz Bölgesi oldu. Diğer bölgeler ve miktarlar ise şöyle gerçekleşti: Ege Bölgesi 615, Akdeniz Bölgesi 601, Doğu Anadolu Bölgesi 302 ve Güneydoğu Anadolu Bilgesi 277. Listede yurt dışından da şikayet alındığı ortaya çıktı. Buna göre Ombudsmanlık kurumuna yurt dışından toplam 27 başvuru geldiği de dikkat çekti.
KAYSERİ'DE BÜYÜK YÜKSELİŞ
Kamu Denetçiliği Kurumu'na gelen şikayetlerde bir önceki yıla göre Kayseri'de büyük yükseliş yaşandığı görüldü. Buna göre 2014 yılında 99 şikayet miktarı ile Kayseri iller içerisinde 9 sırada yerini alırken, bir önceki yıl olan 2013'te ise Kayseri'nin ilk 10'da yer bulamadığı görüldü. Bölgeler bazında ise 2013'te Marmara Bölgesi ilk sırada gelirken, 2014 yılına gelindiğinde de İç Anadolu Bölgesi ile yer değiştirerek Marmara Bölgesi 2'nciliğe, İç Anadolu Bölgesi ise ilk sıraya yükseldi. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme