Kayseri kısa kısa - Bugün neler yaşandı?

Kayseri'de 26 Haziran Pazartesi günü neler yaşandı? Kayseri'den kısa kısa haber detaylarını Kayseri Anadolu Haber olarak derledik, işte detaylar...

TAKİP ET

26 Haziran Pazartesi günü Kayseri'de yaşananları derledik. Kayseri hakkında en son en doğru haberleri, Kayseri Anadolu Haber farkıyla buradan erişebilirsiniz.

Hayvanat Bahçesi bayramda ziyaretçilere ücretsiz!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Anadolu Harikalar Diyarı'nda faaliyet gösteren Büyükşehir Belediyesi'ne ait Hayvanat Bahçesi'nin, Kurban Bayramı'nın 2, 3 ve 4'üncü günleri ziyaretçilere ücretsiz olacağını söyledi.

Başkan Memduh Büyükkılıç'tan Erciyes esnafına ziyaret

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, esnaf ziyaretleri çerçevesinde Erciyes Kayak Merkezi esnaflarıyla buluştu.

Başkan Büyükkılıç, merkezde ve ilçelerde 7'den 70'e tüm Kayserililerle buluşmaya, onların talep ve önerilerini dinlemeye, varsa sorunları yerinde tespit ederek anında çözüm üretmeye özen göstermeye devam ediyor. Her fırsatta düzenlediği esnaf ziyaretlerini sürdüren Büyükkılıç, Erciyes Kayak Merkezi bölgesinde bulunan esnafları ziyaret ederek, esnafa hayırlı işler temennisinde de bulundu. Tek tek esnaf dükkânlarını ziyaret eden Büyükkılıç, esnaflar ve vatandaşlarla sohbet ederek, talep ve önerilerini yerinde dinledi.

Kayseri'de yoğun bayram trafiği!

Türkiye, Kurban Bayramı haftasına hareketli başladı. Kayseri'de de yoğun bayram trafiği yaşanıyor. Çarşı merkezde bayram alışverişine çıkan vatandaşlar yoğunluk oluştururken, anayollar da trafiğe doydu. Trafik polisi ekipleri sürücülerin güvenli ve rahat şekilde seyir edebilmesi için yoğun çaba harcıyor. Kayseri'de yoğun trafik hareketliliği, her bayram tatilinde olduğu gibi Kurban Bayramı tatilinde de yaşanıyor.

Besicilerden Yalçın'a teşekkür...

Reşadiye Kurban Satış ve Kesim Alanını ziyaret eden Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın'a besiciler teşekkür etti. Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, belediye tarafından Reşadiye Mahallesi'ne kurulan Kurban Satış ve Kesim Alanını ziyaret etti. Burada kurban satışı yapan besicilerle ve vatandaşlarla sohbet eden Başkan Yalçın, üreticilere hayırlı ve bereketli işler diledi.

Bayram yaklaştı pazarlıklar kızıştı

Kurban Bayramı'na günler kala Kocasinan ilçesinde bulunan Bülbülpınarı Kurban Pazarı'nda sıkı pazarlıklar yaşanıyor. Kurban almak isteyen vatandaşlar ile besiciler arasında kurban pazarlıkları artarken 25 yıldır besicilik yapan Şeref Öner, "Fiyatlar son günlerde normal fiyatların biraz altına düştü. İnsanlar biraz da son gün almak istiyor. Alıcı ve satıcı için de zorlaştı. Biz de vatandaşımızın normal şartlarda kurban kesmesi için elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu bir kurban ibadeti, bu ibadetin yerine gelmesi lazım. Bizim de fedakarlık yapmamız lazım. En güzel şekilde gerekeni yapmaya çalışıyoruz. Son pazarlıklar biraz daha sert geçiyor. Alıcı biraz daha aşağı almak istiyor. Satıcı da maaliyetlerden dolayı aşağı vermek istemiyor. Gereken ne ise kurtarır şekilde malımızı satıyoruz" dedi.

Tomarza'da bıçak bileyicileri yoğun mesai yapıyor

Kurban Bayramı öncesi bıçak bileyicileri gecenin geç saatlerine kadar Tomarzalılara hizmet veriyor. Kurban Bayramı öncesini bıçaklarını bileyletmek isteyen ilçe halkı, Tomarza ilçe çarşısı içerinde kurulan bıçak bileyicisinin önünde kuyruk oluşturdu. Aldıkları siparişleri sıraya koyan bıçak bileyicileri, aldıkları işi bitirmek için yoğun mesai harcıyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme