Kayseri kitap okumada 'vasat'

Kayseri kitap okumada vasat çıktı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yapmış olduğu saha çalışmalarından oluşturulan 'Türkiye Okuma Kültürü Haritası'nda, iller arasında Kayseri ortalama bir düzeyde yerini aldı.
KAYSERİ'DE KİŞİ BAŞINA YILDA 6-7 KİTAP
Türkiye'de bulunan illerin kitap okuma miktarlarında 1 yıl içerisinde kişi başına 6 ila 7 kitap okunan Kayseri, toplam 13 düzey içerisinde 7'nci sırada yerini aldı. Kayseri ile birlikte Yozgat, Sivas, Adana, Mersin, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Bayburt, Rize ve Artvin de aynı miktara sahip oldu.
KAYSERİ BOŞ ZAMANINDA KİTAP, GAZETE OKUYOR
Yapılan çalışmada illerin boş zamanlarını ne ile geçirdiklerine yönelik de bilgiler paylaşıldı. Buna göre Kayseri'de boş zamanı olan insanlar kitap, gazete ve dergi okurken, İstanbul ve Ankara televizyon izliyor, İzmir ailesi ile vakit geçiriyor, Mersin ve Adana arkadaşlarıyla zaman geçirmeyi tercih ederken, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun büyük bir bölümünün ise televizyon izlediği görüldü. Orta Karadeniz'in de televizyon izlediği bildirilen çalışmada, Batı ile Doğu Karadeniz kitap, gazete ve dergi okudu, Ege Bölgesi'nin de tamamı ailesi ile zaman geçirdi. Orta Anadolu'nun da tercihi ailesi oldu.
TÜRKİYE'DE EN ÇOK KİTAP ERZURUM VE ERZİNCAN'DA OKUNDU
'Türkiye Okuma Kültürü Haritası'nda iller içerisinde en yüksek kitap okunma miktarı ise Doğu Anadolu illerinden Erzurum ve Erzincan'dan geldi. Buna göre toplam 13 düzey ile ifade edilen 1 yılda kişi başına okunan kitap miktarlarında Erzurum ve Erzincan 12 ila 13 kitap ile en çok kitap okunan iller olurken, bu illeri ise 10 ila 11 kitap ile Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Bolu takip etti. Haritada İstanbul'da kişi başına yılda 7-8 kitap okunurken, Ankara'da 8-9 kitap, İzmir'de ise 5-6 kitap okunduğu ortaya çıktı. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme