Kayseri koruyucu ailede 4'üncü sırada

Kayseri'nin koruyucu aile sıralamasında İstanbul, İzmir ve başkent Ankara'dan sonra 4'üncü olduğu ortaya çıktı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden elde edilen verilere göre Kayseri, 77 ili geride bırakarak 4. oldu.
KAYSERİ'DE 158 KORUYUCU AİLE
Bakanlığın verdiği bilgilerde, koruyucu aile konusunda iller arasında 4. sırada yerini alan Kayseri'de toplam 158 koruyucu aile bulunduğu kayıtlara geçerken, bu ailelerde gözetilen çocuk sayısının ise toplam 174 olduğu öğrenildi. Koruyucu aile uygulamasına olan ilginin en yüksek olduğu il İstanbul olurken, en az ilgi gösterilen ilin ise Iğdır olduğu görüldü. Listede Ardahan, Bayburt, Tunceli, Nevşehir ve Kars'ta ise koruyucu aile bulunmadığı belirlendi.
ÇOCUKLARIN NORMAL HAYATINA DEVAMI AMAÇLANIYOR
Türkiye'de ilk olarak 1983 yılında yasalaşan ve uygulanmaya başlanan 'Koruyucu Aile Uygulaması'nın, bir ailesi bulunmayan veya ailesi olduğu halde gerektiği gibi bir aile ortamı bulunmayan çocukların gözetilmesinin amaçlandığı biliniyor. Çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları bir süre için sağlanamayan çocukların, kendi aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu kısa veya uzun süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde devlet denetiminde paylaşan, hissettikleri toplumsal sorumluluğu gösterebilen uygun aile ya da kişilere verilen isim olan koruyucu aile ve uygulaması ile çocuk için karmaşık ve sorunlu olan bir dönemde özenli davranılarak çocuğun bu dönemi örselenmeden geçirmesinin ve normal hayatını devam ettirmesinin sağlaması amaçlanıyor.
TÜRKİYE'DE BİNLERCE KORUYUCU AİLE VAR
Çocuklar ve onlarla birlikte toplumun sağlıklı bir şekilde devam ettirilmesinin büyük önem taşıdığı günümüzde, böyle bir uyguluma ile çocukları kısmen de olsa güvence altına alan bakanlığın, söz konusu koruyucu aile faaliyetinde Türkiye'ye binlerce koruyucu aile kazandırdığı ortaya çıktı. Buna göre Türkiye'de toplam 3 bin 820 koruyucu aile bulunurken, bu ailelerde himaye edilen çocuk sayısının ise toplam 4 bin 650 olduğu bildirildi. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme