Kayseri kredi borçlarında 11'inci sırada

Kayseri'de, kredi borçları olan 'takipteki alacaklar'ın artış gösterdiği ve iller içerisinde Kayseri'nin toplam alacaklar miktarı sıralamasında 11'inci sırada geldiği ortaya çıktı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) bünyesindeki FİNTÜRK'ten edinilen son bilgilere göre, bankacılık sektöründe takipteki alacaklar olarak ifade edilen ödenmeyen kredi borçlarında, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Gaziantep, Bursa, Kocaeli, Mersin ve Konya'nın ardından Kayseri 11. sırada gelirken, bu alacakların da artış gösterdiği öğrenildi.
KAYSERİ'DEKİ KREDİ BORÇLARI YARIM MİLYAR LİRA'YI AŞTI
FİNTÜRK'ün verdiği takipteki alacaklar olan kredi borçlarında Kayseri toplam 543 milyon 556 bin Lira ile yarım milyar Lira'yı geçerken, bu miktarın da artış gösterdiği görüldü. Türkiye'de en yüksek kredi borçları bulunan il toplam 14 milyar 525 milyon 043 bin Lira ile İstanbul olurken, onu ise toplam 6 milyar 543 milyon 185 bin Lira ile Ankara izledi. Listede 3. sırayı ise toplam 3 milyar 280 milyon 042 bin Liralık ödenmeyen kredi borcuna sahip olan İzmir aldı. Türkiye'de en az ödenmeyen kredi borcu bulunan iller ise sırası ile şunlar oldu; Bayburt, Ardahan ve Tunceli.
TAKİPTEKİ ALACAK MİKTARINDA SÜREKLİ ARTIŞ
Kayseri'nin 3'er aylık dönemler ile 2013 yılının ilk 3'aylık döneminden bu yana ödenmeyen kredi borçlarında sürekli artış yaşadığı görülürken, 2013 yılının 2. döneminde ödenmeyen kredi borçları toplam 331 milyon 952 bin Lira iken, 2015 yılının aynı dönemine gelindiğinde ise bu rakam toplam 498 milyon 476 bin Lira'ya ulaştı. 2 yıl içerisinde Kayseri'de ödenmeyen kredi borç miktarında toplam 166 milyon 524 bin Lira artış meydana geldi. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme