Kayseri, Mersin mutfağını kendine göre yeniden yorumluyor

Mersin mutfağına özgü lezzetlerden biri olan tantuni, Kayseri'de de gündeme gelmeye başladı. Ancak Kayseri'de yapılan tantuni, geleneksel tariften oldukça farklı olmasıyla dikkat çekti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

TAKİP ET

Mersin mutfağına özgü olan tantuni, Kayseri'de farklı bir şekilde yorumlandı. Geleneksel tantuni tarifinde yalnızca et ve kuyruk yağı kullanılırken, Kayseri'de bir esnaf, ekmek arasına tavuk koyarak kendine özgü bir 'Kayseri Tantunisi' hazırladığını duyurdu.

Yağlamada sınıfta kaldı

Kayseri mutfağı, son dönemde hem yerel hem de uluslararası gastronomi dünyasında adından söz ettiriyor. En son dünyayı gezen ünlü influencer çift, Kayseri'ye gelerek ünlü yöresel lezzetlerden biri olan yağlamayı denemesiyle Kayseri mutfağı gündem olmuştu. Ancak deneyimleri bekledikleri gibi olmadı. Geleneksel olarak ince açılmış ve taze pişirilmiş şebitlerin, harçla birlikte sarılarak yenilmesi gerekirken, çiftin tattığı yağlamanın şebitlerinin bayat olması nedeniyle çatala sarılmadan kırıldığı görülmüştü. Şimdi ise Kayserililer Mersin yemeklerine de dokundu.

Orijinal tantuni tavuk etiyle olmuyor

Orijinal tantuninin en önemli özelliği, kullanılan etin doğru seçilmesidir. Mersin mutfağında tantuni için genellikle biftek eti kullanılır. Veya hem et hem de kuyruk yağı karıştırılarak yapılır. Orijinal tantuni tavuk etiyle yapılmıyor.

Tavuk etiyle sandviç yaptı

Kayseri'deki tavuklu tantuni, geleneksel tantuni tarifinden farklı olarak, hazırlanıyor. Mersin'deki orijinal tantuni tarifinde ise yalnızca et ve bazen kuyruk yağı yer alırken, Kayseri'deki bu alternatif yemek, tavuk etiyle yapılan doyurucu bir sandviç olarak sunuluyor. Kayserili esnaf, bu tarifin tanıtımını sosyal medyada yaparak büyük bir ilgi gördü.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme