'Kayseri Modeli' Türkiye modeli olma yolunda

Eski Belediye Başkanı ve AK Parti milletvekili aday adayı Mehmet Özhaseki ile hayata geçirilen ve Özhaseki ile özdeşleşen 'Kayseri Modeli' Türkiye modeli olma yolunda.

TÜRKİYE'YE MLOLDU
Büyükşehirlerden; 'Malatya, Samsun, Gaziantep, Şanlıurfa' gibi iller olmak üzere Aksaray, Kütahya, Sivas, Kırşehir, Bingöl, Çankırı, Bursa Orhangazi gibi daha birçok şehirlerin belediyeleri tarafından görülerek onaylanan ve örnek alınan Kayseri Modeli, meyveleri ile dikkat çekerken, Kayseri Modeli olmasının ötesinde Türkiye modeli olma yolunda ilerliyor. Türkiye'nin hemen her bölgesinden illerin belediye başkan ve belediye yetkililerini Kayseri Modeli'ni yerinde görmeleri için ağırlayan Kayseri, söz konusu prensip ile Türkiye'ye mloldu.
PROJELER HAYATA GEÇTİ, GEÇECEK...
Başka bir yerden yardım almadan belediyenin kendi bütçesi ve imkanları ile hayata geçirilen ve vatandaşın hizmetine sunulan projeleri ifade eden Kayseri Modeli sayesinde, bugüne kadar bir çok büyük proje hayata geçti. Yıllardır tamamlanamayan Yamula Barajı bu sistem ile bitirilirken, Kadir Has Stadı ve Kongre Merkezi, Harikalar Diyarı, Erciyes Master Projesi gibi daha birçok proje de bu sayede gerçekleşti. Yeni dönemde yine aynı prensiple hayata geçirilecek olan Sahabiye İş ve Finans Merkezi, Şehr-i Derya ve Hava İkmal Şehir Parkı projeleri de bu modelin ürünü olacak.
DEVLET BÜYÜKLERİ MEMNUN
Halk arasında 'kendi yağı ile kavrulmak' şeklinde ifade edilen ve kendi bütçesi, kendi imkanları sayesinde projelerin hayata geçirildiği Kayseri Modeli, çeşitli devlet büyüklerinden de beğeni topluyor. Söz konusu model; başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere bir çok bakanın ve başbakanın takdirini aldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım bunlardan başlıcaları oldu. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme