Kayseri namaz vakitleri (2 Ekim) - Kelime'i Şehadet getirmek - Dini Haberler

Kayseri'de namaz vakitleri en çok araştırılanlar arasında yer alıyor. Sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı ezanı kaçta okunacak? soruları ile birlikte Kelime-i Şehadet getirmeyi işledik. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'de namaz vakitleri en çok araştırılanlar arasında yer alıyor. Sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı ezanı kaçta okunacak? soruları ile birlikte Kelime-i Şehadet getirmeyi işledik

İslam dininnde Kelime'i şehadet getirmek büyük öneme sahiptir. Bu ifade kişinin müslüman olduğunu beyan etmesidir. Örneğin İslam inancını seçen bir kişiye müslümanlar öncelikle Kelime-i Şehadet getirmesini söyler. Kişi bu ifade ile İslam topluluğunun bir parçası olur.

Kelime-i Şehadet getirmek Allah'a iman ettiğini ve Hz. Muhammed'in (sav) Allah'ın son elçisi olduğunu kabul etmek demektir. Ayrıca kişi İslam'ın temel prensiplerini de kabul etmiş olur.

Kelime-i Şehadet getirmek anlamı

Kelime-i Şehadet getirmenin okunuşu, "Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulühü." şeklindedir.

Anlamı ise, "Allah'tan başka ilah yoktur, Muhammed (sav) O'nun elçisidir."

Kayseri namaz vakitleri

İmsak: 05.06

Güneş: 06.27

Öğle: 12.33

İkindi: 15.51

Akşam: 18.28

Yatsı: 19.44

Bakmadan Geçme