Kayseri namaz vakitleri (20 Ekim) - Dua etmek

Kayseri namaz vakitleri 20 Ekim bugün nasıl olacak? Kışın gelmesiyle ve erken karar havayla birlikte ezan saatleri de gerilemeye başladı. Ayrıca İslam'da dua etmek ile ilgili yazımız ve namaz vakitlerinin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri namaz vakitleri 20 Ekim bugün nasıl olacağı en çok aratılanlar arasında gündemde. Kışın gelmesiyle ve erken karar havayla birlikte ezan saatleri de gerilemeye başladı. Öte yandan bu haberimizde namaz vakitlerini sizlerle paylaşırken dua etmek ile ilgili de Kayseri Anadolu Haber olarak haber hazırladık.

İslam dininde dua etmek, müslümanlar için çok önemli bir ibadettir. Dua Allah'a yönelerek O'nunla konuşmak, çeşitli dileklerde bulunmak veya yardım istemek anlamına gelir. İslam inancına göre, dua etmek insanın Allah ile özel bir iletişim kurma yoludur.

İslam'da müslümanlar kılınan namazın ardından dua ederek Allah'a isteklerini yöneltir. Ayrıca, kandil günlerinde, cuma günlerinde, Ramazan ayında ve diğer dini günlerde dua etmenin daha güzel ve anlamlı olduğuna vurgu yapılır. Ayrıca İslam dininde dua etmenin zamanı da yoktur. Halk arasında "Dua kapısının ne zaman açık olduğunu bilmezsin" lafı da buradan gelir.

Dua etme şekli de genellikle elleri semaya kaldırılarak, yüzü Kabe'ye çevirerek veya sadece Kalbi ile Allah'a yönelerek gerçekleşebilir. Dua etmek, insanın Allah'a olan bağlılığını güçlendirir ve manevi bir büyüme sürecidir denilebilir.

Günün duası

Allah'ım bizi ödeyemeyeceğimiz borçtan taşıyamayacağımız kederden, tahammül demeyeceğimiz acıdan muhafaza eyle.

Günün hadisi

İmanı en kuvvetli kişi, ahlakı en güzel ve hanımına en yumuşak olandır.

Günün ayeti

Korku ve ümit kaynağı olarak şimşeği size göstermesi, gökten yağmur indirip onunla yeryüzünü ölümünden sonra diriltmesi, onun (varlığının ve kudretinin) delillerindendir. Şüphesiz bunda aklını kullanan bir toplum için elbette ibretler vardır.

Rum Sûresi, 24. Ayet

Kayseri'de namaz vakitleri ise aşağıdaki gibidir.

İmsak: 05.23

Güneş: 06.45

Öğle: 12.28

İkindi: 15.31

Akşam: 18.01

Yatsı: 19:18

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme