Kayseri namaz vakitleri (25 Ağustos)

Kayseri sabah, öğle, ikindi, akşam, yatsı ezanı saat kaçta? Namaz saatleri: Bugün 25 Ağustos 2023 Kayseri namaz vakitleri... Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

TAKİP ET

Kayseri sabah, öğle, ikindi, akşam, yatsı ezanı saat kaçta okunuyor? Namaz kılmak için vaktin girmesini bekleyen müminler, sabah, öğle ikindi, akşam ve yatsı namazları öncesi namaz vakitlerini takip ediyor. Peki, Diyanet ezan saatleri nedir? Sabah, öğle, ikindi, akşam, yatsı namazı kaçta?

Düğünlerde bir süre takıp sonra geri vermek üzere kolye, bilezik gibi altının kiraya verilmesi caiz midir?

Diyanetin Paylaşımına göre: Altın kolye, bilezik gibi ziynetin (süs eşyasının), bozdurulmadan bizzat kendisini (aynını) geri vermek şartıyla düğün gibi münasebetlerde kullanmak için kiralanması caizdir. Çünkü burada altın bozdurulmadan iade edileceğinden, verilen bedel süs eşyasının (aynının) karşılığında değil, bu eşyanın kullanılmasıyla elde edilecek menfaatin karşılığındadır (Şeybanî, Asl, (Katar baskısı) III, 521; Sahnun, el-Müdevvenetü'l-Kübrâ, III, 428; Serahsi, Mebsut, XV, 170; İbn Mâze, el-Muhîtu'l-Burhânî, VIII, 153; Nevevi, el-Mecmû', VI, 46; İbn Kudâme, el-Muğnî, VI, 143; Ali Haydar, Dürerü'l-Hükkâm, I, 581).
Bununla birlikte maddi imkânı olmayan kişilerin toplum nezdinde kendilerini varlıklı gibi gösterme temayülünde olması ve gerçekte olmayanı varmış gibi göstermesi ahlaki açıdan doğru bir davranış değildir.

Kayseri için namaz vakitleri

İmsak: 04:25
Güneş: 05:53
Öğle: 12:47
İkindi: 16:29
Akşam: 19:26
Yatsı: 20:49




ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme