Kayseri namaz vakitleri (28 Kasım)

Kayseri'de namaz vakitleri, ezanın kaçta okunacağı sıkça araştırılıyor. Sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı ezanı kaçta okunacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

TAKİP ET

Kayseri'de namaz vakitleri, ezanın kaçta okunacağı sıkça araştırılıyor. Vatandaşlar gün yoğunluğundan vakitleri kaçırmamak için takipte kalıyor. Günün hadisi, ayeti ve duasıyla namaz vakitlerini sizler için derledik.

Günün Hadisi

Ebû Hüreyre'den rivayet edildiğine göre, Hz. Peygamber (sav) şöyle buyurmuştur: “İmam ancak kendisine uyulmak için vardır. Öyleyse (namazda) ondan farklı davranmayın. O rükûa varınca siz de rükûa varın. “Semiallâhü limen hamideh.” dediği zaman “Rabbenâ leke'l-hamd.” deyin. Secdeye gittiği zaman siz de secdeye gidin. Oturarak namaz kıldığı vakit siz de hep birlikte oturarak kılın.
Namazda safı düzgün tutun. Çünkü safı düzgün tutmak namazın güzelliğindendir.”

(B722 Buhârî, Ezân, 74

Günün Duası

Ya Rabbi! Bizler nefislerimize zulmettik, sana karşı isyan eyledik, eğer bizleri bağışlamaz, bizlere
acımazsan, bizler hem dünyada, hem de ahirette kaybedenlerden oluruz, bizleri hem dünyada, hem
de ahirette kaybedenlerden eyleme. Bizlere ceza emrini sőyleme Ya Rabbi

Günün Ayeti

“Eğer siz Ona yardım etmezseniz, (bilin ki) kafirler onu iki kişiden biri olarak Mekke'den çıkardıkları zaman, bizzat Allah O'na yardım etmişti. Hani o ikisi mağarada iken Peygamber, arkadaşına. 'Tasalanma, hiç şüphe yok ki Allah bizimle beraberdir.' diyordu. Allah da O'nun üzerine sekinetini indirdi, onu görmediğiniz ordularla teyit etti ve böylece inkar edenlerin sözünü alçaltmıştı. Allah'ın sözü çok yücedir. Allah aziz ve hakimdir.” (Tevbe, 9/40)

Kayseri namaz vakitleri

İmsak: 06.00

Güneş: 07.26

Öğle: 12.31

İkindi: 15.03

Akşam: 17.25

Yatsı: 18.47

Bakmadan Geçme