Kayseri namaz vakitleri (3 Eylül)

Kayseri sabah, öğle, ikindi, akşam, yatsı ezanı saat kaçta? Namaz saatleri: Bugün 3 Eylül 2023 Kayseri namaz vakitleri... Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde...

TAKİP ET

Kayseri sabah, öğle, ikindi, akşam, yatsı ezanı saat kaçta okunuyor? Namaz kılmak için vaktin girmesini bekleyen müminler, sabah, öğle ikindi, akşam ve yatsı namazları öncesi namaz vakitlerini takip ediyor. Peki, Diyanet ezan saatleri nedir? Sabah, öğle, ikindi, akşam, yatsı namazı kaçta?

Ezan İslam dininde namaz vaktinin geldiğini insanlara bildirmek için yapılan çağrıya verilen isimdir. Kayseri namazı vakitlerini sizler için derledik.

Ön safta boşluk varken arkada saf tutulabilir mi?

Diyanetin payalaşımına göre: Cemaat ile kılınan namazlarda safların tertip ve düzenine riâyet edilmesi namazın adabındandır. İmamın bu konuda gerekli hassasiyeti göstermesi ve gerektiğinde, safların usûlüne uygun şekilde tanzim edilmesi için cemaati uyarması gerekir. Hz. Peygamber (s.a.s.), namaza başlamadan önce safların düzgün ve sık olmasına dikkat etmiş, saflar arasında boşluk bırakılmaması hususunda muhtelif vesilelerle ashabını uyarmıştır (Buhârî, Ezân, 71-72 [717-719]; Müslim, Salât, 127-128 [436]). Buna göre cemaat ile kılınan namazlarda, ön safta boşluk varken caminin gerisinde imama uyulması sünnete uygun değildir. Bununla birlikte saf haricinde imama uyan kimselerin namazları sahihtir.

Kayseri'de 3 Eylül Pazar namaz vakitleri

İmsak: 04:36
Güneş: 06:01
Öğle: 12:45
İkindi: 16:21
Akşam: 19:13
Yatsı: 20:33

Günün Ayeti
Ey iman edenler! Hep birden barışa girin. Sakın şeytanın peşinden gitmeyin; çünkü o, apaçık düşmanınızdır.

(Bakara, 2/208)

Günün Hadisi
Müslümanın, din kardeşine üç günden fazla dargın durması helal değildir. Onlar birbirleriyle karşılaştıklarında birisi yüzünü şu tarafa, diğeri ise öte tarafa çevirir. Onların en hayırlısı önce selam verendir.

(Buhârî, "Edeb", 62)

Günün Duası
Allah'ım! İlmine güvenerek Senden hakkımda hayırlısını istiyorum. Kudretin vesilesiyle bu işi yapmak için Senden güç kuvvet istiyorum. Sınırsız cömertliğinle bana lütfetmeni istiyorum.

(Buhârî, "Deavât", 48)




ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme