Kayseri namaz vakitleri (4 Aralık)

Kayseri'de namaz vakitleri sıkça araştırılıyor. Peki öğle, ikindi, akşam ve yatsı ezanı kaçta okuyacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

TAKİP ET

Kayserili vatandaşlar kentteki namaz vakitleri, ezanın kaçta okunacağını günlük araştırıyor. Kış aylarıının gelmesiyle saatler değişkenlik gösterirken vatandaşlar ezan saatini kaçırmak istemiyor. Bizde günün duası, ayet ve hadisleri ille namaz vakitlerini sizler için derledik.

Günün Ayeti

Rabbinin adını an ve O'na tam bir teslimiyetle teslim ol. Doğunun ve batının Rabbi, O'ndan başka ilah yoktur; O'nu kendine veli edin.

(Müzzemmil, 73/8-9)

Günün Hadisi

(Hz. Peygamber'e vahiy kâtipliği yapan) Hanzala (b. Rebî') Kâtib anlatıyor: Allah Resûlü'nü (sav) şöyle
derken işittim: “Rükûları, secdeleri, abdestleri ve vakitlerine riayet ederek beş vakit namaz(ı kılmay)a devam eden ve bu
beş vakit namazın Allah katından gelen bir emr-i hak olduğunu kabul eden kimse cennete girer.”

(HM18535 İbn Hanbel, IV, 266)

Günün Duası

Ey Yüce Allah'ımız! Bizlere yetecek kadar rızık, çokca ilim, őlmezden őnce tevbe, őldükten sonra cennet nasib eyle. Bizleri cimrilikten, tembellikten, hasetlikten, kıskançlıktan, kabir azabından, cehennem azabından, őlüm ve hayatın sıkıntılarından, faydasız ilimden, ürpermeyen gőnülden, doymak bilmeyen nefisten, kabül olunmayan duadan, haksızlık yapmaktan ve haksızlığa uğratılmaktan, dünyada da ahirette de iflasa gőtürecek davranışlardan muhafaza eyle.

Kayseri Namaz Vakitleri

İmsak: 06.05

Güneş: 07.32

Öğle: 12.33

İkindi: 15.02

Akşam: 17.24

Yatsı: 18.46

Bakmadan Geçme