Kayseri'nin bu gücü nereden geliyor?

Kayseri, çevre iller Nevşehir, Sivas ve Niğde'yi o konuda geride bırakıyor. Kayseri bölgenin devi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Peki Kayseri'nin bu gücü nereden geliyor? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde....

Kayseri, sanayi ve ticaret alanında İç Anadolu Bölgesi'nin önde gelen şehri olarak çevre iller Nevşehir, Sivas ve Niğde'yi geride bırakıyor. Mobilya, gıda veya inşaat gibi sektörlerin güçlü sanayi yapısı geniş ticaret olanaklarını da beraberinde getiriyor. Ayrıca turizm potansiyelini de elinde bulunduran Kayseri bölgenin devi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Sanayi ve ticaret şehri Kayseri, mobilya, gıda ve inşaat malzemeeri üretiminde dikkat çeken konumdadır. Organize sanayi bölgeleri ve ticaret merkzeleriyle iş olanakları da geniş ve çeşitli olan Kayseri'nin ihracat rakamları da yüksek seyrediyor.

İhracat rakamlarında artış!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat geçtiğimiz gün ticaret rekoru kırıldığını söylemiş, Kayseri'nin ihracat rakamları ile ilgili de açıklama yapmıştı. Bolat'ın açıklamalarına göre, Kayseri'nin ihracatı temmuz 2023 yılında 217 milyon dolardan temmuz 2024 yılında yüzde 16,9'luk değişim yaşanarak 254 milyon dolar TL'ye çıktı.

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy da haziran ayında yaptığı açıklamada ithalatın azaldığını belirterek, ''Kayseri olarak İthalatımız ise 120 milyon 575 bin dolar olmuştur. Geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 6,60 azalış gerçekleşmiştir. İlk 6 ay toplam ihracatımız 1 milyar 817 milyon 427 bin dolar'dır. Geçen yılın ilk altı ayına oranla yüzde 0,76 oranında artış yaşandı.'' demişti.

Kayseri'nin incisi: Erciyes!

Öte yandan, Erciyes Dağı ile kış turizmi açısından da öne çıkmaktadır. Türkiye'de en yüksek dağlar arasında bulunan Erciyes'e kışın binlerce yerli yabancı turist akın etmektedir.

Yabancı turistlerin yanı sıra İzmir, İstanbul, Antalya, Adana, Mersin, Gaziantep, Aksaray, Konya ve Ankara gibi Türkiye'nin dört bir tarafından hem havayolu hem de karayolu ile Erciyes'e gelen turistlere dağcılık ve kış sporları alanında 41 kayak pisti, 19 mekanik tesis ile cazibe merkezi olan Erciyes'te 15 otel hizmet veriyor.

ÖZEL HABER
Yorumlar 1
Selim 10 Ağustos 2024 14:48

Babalarımız dedelerimiz sayesinde oldu yeni nesile kalsa kayseri köy olurdu armut piş ağzıma düş ne bir ihracat için uğraşayım bir fabrika kurayım öyle düşüncesi yok yeni neslin bir tane mercedes BMW alıyım iş yerlerinde kiraya vereyim yiyip içip gezeyim derdinler

Bakmadan Geçme