Kayseri'nin En Ucuz Lokantası Kapandı: Nedeni Çok Üzücü!

Kayseri'de 3 çeşit yemeği sadece 120 Türk lirasına sunarak büyük bir ihtiyaca cevap veren popüler lokanta kapandı. Kaliteli yemekleriyle Kayserililerin en çok tercih ettiği mekanlardan biri olan bu işletmenin kapanması herkesi üzdü. İşte detaylar…

Yüksek Yemek Fiyatları Kayseri'de Büyük Sorun

Son yıllarda Kayseri'de vatandaşların en çok şikayet ettiği konuların başında yüksek yemek fiyatları geliyor. Restaurant ve lokantalarda bir kişinin bir öğün yemek masrafı 300 lira ile 500 lira arasında değişirken, şehrin göbeğinde hizmet veren bu lokanta, kaliteli ve uygun fiyatıyla Kayserililerin gözdesi haline gelmişti.

Öğretmenevi Restaurant: Kaliteli ve Uygun Fiyatlı Yemek

Kayseri Öğretmenevi binasının altında hizmet veren Öğretmenevi Restaurant, her gün 3 çeşit yemeği sadece 120 liraya sunarak büyük bir ihtiyaca cevap veriyordu. Her kesimden insanın tercih ettiği bu lokanta, özellikle öğlen saatlerinde dolup taşıyordu. Kaliteli yemekleri, hijyenik ve nezih ortamıyla da tercih sebebi haline gelen Öğretmenevi Restaurant, diğer işletmelerin fiyatlarını dengelemesi için de önemli bir unsur olmuştu.

Depremlerden Etkilenen Lokanta Kapandı

Kayseri'de namı hızla yayılan bu işletme, önceki gün kapısına kilit vurmak zorunda kaldı. Öğretmenevi Restaurant'a gelenler, kapının kapalı olduğunu görünce hem şaşkınlık hem de üzüntü yaşadılar. Lokantanın kapısında ‘tadilat nedeniyle kapalıyız' yazısı asılsa da işin aslı kısa bir süre sonra ortaya çıktı. 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremlerden etkilenen Kayseri'de birçok yapıda hasar meydana gelmişti. Depremlerden hasar gören Kayseri Öğretmenevi'nde de faaliyetler durdurularak tahliye işlemi gerçekleştirildi ve ziyaretçi giriş-çıkışı kapatıldı.


Öğretmenevi'nin Altındaki Lokanta da Kapatıldı
Kayseri Öğretmenevi'nin altında bulunan lokanta da bu karardan etkilenerek kapatılan birimler arasında yer aldı. Öğretmenevi'nin tamamen yıkılması veya güçlendirme yapılarak yeniden açılması planlanıyor.

Bakmadan Geçme